Un șef al mafiei italiene a fost prins după 2 ani în Spania

2 luni in urmă 20

Domenico Paviglianiti, un cunoscut șef al mafiei italiene „Ndrangheta”, a fost arestat la Madrid, Spania, la doi ani după ce a fost dat în urmărire internațională, a declarat joi poliția iberică, informează Euronews.

Într-o operațiune comună a carabinierilor italieni și a poliției spaniole, Paviglianiti a fost urmărit și arestat zilele trecute pe o stradă din Madrid.

De asemenea, ofițerii de poliție au confiscat șase telefoane mobile, aproape 6.000 de euro în numerar și documente portugheze false pe care fostul șef al crimei le purta asupra sa.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost supranumit „șeful șefilor” pentru rolul pe care l-a avut în cadrul clanului din Calabria în anii ’80 și ’90.

?Agentes de la @policia han detenido en #Madrid al máximo responsable de la Ndrangueta calabresa

Han intervenido:

?Documentación portuguesa falsa
?6 teléfonos móviles
?Casi 6.000€ en efectivo

Es considerado uno de los prófugos más buscados de #Italia pic.twitter.com/di47ZHSd2F

— Policía Nacional (@policia) August 5, 2021

Paviglianiti a fost arestat pentru prima dată în Spania în 1996 și extrădat în Italia, unde a început să execute o condamnare pe viață pentru infracțiuni, inclusiv crime și trafic de droguri.

Dar, în urma unei greșeli de calcul privind condamnarea sa, Domenico Paviglianiti a fost eliberat din închisoare la începutul lunii octombrie 2019, după care a fugit înapoi în Spania.

În ianuarie 2021, Parchetul de la Bologna i-a dat în lipsă o pedeapsă concurentă suplimentară de 11 ani, opt luni și 15 zile de închisoare.

„Ndrangheta” este un grup de crimă organizată de tip mafiot, cu sediul în Calabria, Italia.

„Nrangheta” este una dintre cele mai mari și mai bogate bande criminale din lume și este reprezentată la nivel global.

FOTO: Italian Carabinieri

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă