Un șef al mafiei italiane căutat de 20 de ani a fost prins cu ajutorul Google Streets View. E condamnat la închisoare pe viață

2 săptămâni in urmă 19


Un șef al mafiei italian care a fugit zeci de ani și s-a ascuns a fost arestat, după ce a fost depistat pe Google Maps, cu ajutorul aplicației Google Street View, scrie BBC.


Gioacchino Gammino, în vârstă de 61 de ani, a fost prins în Galapagar, Spania, unde locuia sub numele de Manuel. O fotografie Google Street View care arată un bărbat care seamănă cu Gammino stând în fața unui magazin alimentar a fost cheia pentru urmărirea fugarului, spun anchetatorii.


Gammino a scăpat dintr-o închisoare din Roma, în 2002, și a fost condamnat la închisoare pe viață în anul următor, pentru crimă.


A fost membru al unui grup mafiot sicilian cunoscut sub numele de Stidda și a fost unul dintre cei mai căutați gangsteri din Italia.


Poliția siciliană credea că Gammino se afla în Spania, dar fotografia cu el vorbind cu un bărbat în afara El Huerto de Manu (Grădina lui Manu) a declanșat o anchetă imediată.


Identitatea sa a fost confirmată atunci când polițiștii au găsit o pagină de Facebook a unui restaurant acum închis, Cocina de Manu, care se afla în apropiere. Erau postate fotografii cu Gammino purtând haine de bucătar și a fost identificat printr-o cicatrice pe bărbie. Restaurantul avea în meniu preparate siciliene.


El a fost arestat pe 17 decembrie, dar poliția a raportat abia miercuri, 5 ianuarie, prinderea fugarului.


După arestarea sa, el a spus poliției: „Cum m-ați găsit? Nici măcar nu mi-am sunat familia de 10 ani!”


Gammino se află în arest în Spania, iar poliția italiană speră să-l aducă înapoi în Italia până la sfârșitul lunii februarie, a declarat Nicola Altiero, directorul adjunct al unității italiene de poliție anti-mafia, pentru agenția de presă Reuters.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă