Un scandal de 200.000 euro în USR Iași. Chichirău: „Dacă mama îți spală rufele, poate nu ești pregătit pentru politică”

1 săptămână in urmă 16

Mai mulţi membri ai organizaţiei USR Iași, inclusiv parlamentari şi lideri ai grupurilor de consilieri locali, au fost suspendaţi de pe grupul de comunicare al partidului, după ce ar fi acuzat conducerea organizației că vrea să cheltuie 200.000 de euro din conturile filialei. 

Deputatul Filip Havârneanu, unul din cei „cenzuraţi” alături de senatorul Marius Bodea, acuză că echipa lui Cosette Chichirău simte că „pierde terenul” şi vrea să cheltuie sub orice formă cei 200.000 euro din conturi, scrie Ziarul de Iași.

„Am tăcut din gură prea mult sperând că lucrurile se vor rezolva, dar când se ajunge prea departe nu se mai poate. Avem la Iaşi o situaţie demnă de un film SF legată de comunism. Cumpărăm maşini, scaune de mii de euro, renovăm o clădire unde avem chirie pe zeci de mii de euro şi multe altele pentru că BJ Iaşi pierde controlul, aşa că au ales să cheltuiască toţi banii, aproape 200 de mii euro, ca să nu lase nimic celor care vin din urmă”, a scris Havârneanu.

Ulterior, mesajul a fost ștears chiar de fratele liderului USR Iaşi. Preşedintele filialei, fratele geamăn al cenzorului, i-a luat apărarea, invocând un regulament de conduită pe grupul „Tribuna USR PLUS”.

Parlamentari, lideri ai grupurilor de consilieri, însuşi preşedintele şi membri ai Biroului Local, ai organizaţiei de tineret, dar şi membri simpli au fost suspendaţi din grupul privat de pe Facebook al formaţiunii.

„Pedeapsa” a fost aplicată pe fondul discuţiilor asupra bugetului pe care conducerea organizaţiei judeţene îl propune pentru anul în curs. Însă nemulţumirea celor sancţionaţi astfel este amplificată şi de faptul că moderatorul care le-a tăiat accesul pe grup este fratele preşedintelui USR Iaşi, fostul subprefect USR Ştefan Tanasă, un apropiat al deputatei Cosette Chichirău, fosta preşedintă a USR Iaşi, notează jurnaliștii de la Ziarul de Iași, care prezintă mai multe capturi din discuțiile interne.

Cosette Chichirău spune că sunt „dramolete” și că „se ceartă fără motiv”.

„Sunt mulți băieți tineri la USR Iași care, din prea mult entuziasm, se mai îmbrâncesc, se mai atacă între ei, răspândesc zvonuri, se suspendă de pe grupuri și se ceartă fără motiv. Nu îmi petrec timpul urmărind astfel de dramolete. Evident, nici nu mă implic în așa ceva. Ideea că aș avea de-a face cu suspendările de pe grupurile de comunicare internă este o prostie și o minciună ordinară pe care nu o voi tolera. Voi face plângeri disciplinare pentru cei care au lansat astfel de minciuni. Apreciez energia și creativitatea tinerilor în general și în special a celor din USR. Câțiva însă se irosesc în bătălii imature. Și am un mesaj la care ar trebui să mediteze toți cei implicați: dacă mama îți spală rufele și îți face cumpărăturile, poate că nu ești complet pregătit pentru politică, nici măcar la nivel local. Probabil că nici nu înțelegi o propunere de dezvoltare a filialei”, a declarat fostul președinte al organizației, pentru Ziarul de Iași.

Scandalul „epurărilor” de pe grupul de lucru de la Iaşi a ajuns însă temă de discuţie pe forumul partidului. S-a cerut intervenţia Biroului Naţional, dar şi a lui Dan Barna, a lui Cristian Ghinea, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, a Ralucăi Prună şi a lui Stelian Ion.

Editor : Robert Kiss

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă