Un scafandru și un geolog au murit, în Eforie Nord. Cei doi supravegheau lucrările de înnisipare a plajelor, când au dispărut în mare

4 săptămâni in urmă 26

Tragedie pe litoral, un scafandru de 54 de ani și un geolog de 32 de ani au murit, vineri, în timp ce supravegheau lucrările de înnisipare a plajei, la Eforie Nord. Cei doi se aflau la aproximativ 500 de metri în larg, când au dispărut de lângă colegii lor.

Ambii erau angajați de firma care se ocupa de monitorizarea biodiversității în cadrul proiectului de înnsipare a plajelor din Eforie.

Scafandrii au fost scoși din mare în stop-cardiorespirator

Cei doi bărbați au fost scoși din apă în stop cardio-respirator și, în ciuda tuturor manevrelor de resuscitare, au fost declarați decedați.

Potrivit ISU Constanța, l-a fața locului s-a intervenit cu o ambarcațiune RIB cu 4 scafandri, o autospeciala de stingere, un echipaj SMURD B și un echipaj SAJ C2. De asemenea, a fost chemat și un elicopter SMURD.

Zone generoase de plajă, după lucrările de înnisipare de pe litoralul românesc

Încă din octombrie, utilajele au săpat în Marea Neagră zi şi noapte pentru a scoate milioane de metri cubi de nisip. Marea a fost forţată să se retragă, nisipul a fost adus la mal, iar plaja s-a lărgit considerabil.

La jumătatea lunii martie, autoritățile anunțau că proiectul de înnisipare e gata în proporţie de 60 la sută.

Până în 2023, litoralul va creşte cu peste 200 de hectare de nisip, adăugate pe 30 de kilometri de litoral, începând din Costineşti până în 2 Mai. Nu mai puţin de 840 de milioane de euro sunt investiţi în proiect, bani de la Uniunea Europeană.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Andreea Filip.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă