Un rus arestat la manifestațiile anti-război a primit la secția de poliție un ordin de încorporare în armată

2 zile in urmă 17

Soția bărbatului a declarat pentru publicația rusă independentă Mediazona că acesta fusese arestat ridicat de polițiști miercuri, la un miting din Moscova împotriva mobilizării decretate de Vladimir Putin.

Mii de manifestanți împotriva războiului și a mobilizării parțiale în armată anunțate de autorități au ieșit miercuri în stradă întreaga Rusie, înclusiv în capitala țării, pentru a-și arăta nemulțumirea.

Poliția a efectuat sude de arestări, iar la Moscova, un bărbat a primit mai mult decât atât.

Soția acestuia a declarat pentru Mediazona că în momentul în care se afla în secția de poliție, acesta a primit un ordin de încorporare.

„Soțul meu a fost arestat pe strada Arbat și dus la secția de poliție din (districtul) Sokolinaya Gora, unde a primit un ordin de chemare la biroul de încorporare pentru mâine. L-a semnat. Era un comisar militar acolo”, a spus miercuri femeia, identificată sub numele de Valeria.

Ulterior, bărbatul a fost eliberat din secția de poliție.

„(Ordinul de chemare) i-a fost înmânat personal de comisar. L-au filmat în timp ce îl primea și i-au spus că nu poate să-l refuze, deoarece este cetățean al Federației Ruse și este obligat să vină la comisariat mâine”, a mai spus Valeria.

Cuplul are un copil de un an, a mai spus femeia.

Organizația „OVD-Info”, care monitorizează situația arestărilor, a relatat că protestatarii aduși la secția de poliție din districtul Marfino, din Moscova, au fost și ei amenințați că ar putea primi ordine de încorporare.

Președintele Vladimir Putin a decretat miercuri o mobilizare parțială pentru războiul din Ucraina. Ministrul Apărării Serghei Șoigu a declarat ulterior că în jur de 300.000 de bărbați sunt în acest moment vizați de această măsură.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă