Un rus a fost arestat, după ce a făcut un grătar la ”flacăra eternă” a unui monument dedicat soldaților căzuți în Al Doilea Război Mondial

4 săptămâni in urmă 17

Imaginile distribuite pe rețelele sociale îl arată pe bărbat ghemuit lângă flăcări, cu două bucăți de carne înfipte într-o frigăruie, notează The Moscow Times.

”Nu este nevoie de cărbune”, le spune bărbatul celor care veniseră, probabil, să se reculeagă la monumentul din orașul Derbent, din Republica Daghestan.

<script async src=”https://telegram.org/js/telegram-widget.js?14″ data-telegram-post=”bazabazon/5842″ data-width=”100%”></script>

Memorialul ”Mama îndurerată” a fost inaugurat în 2015, după o operațiune de refacere, ca parte a pregătirii pentru sărbătorirea a 2.000 de ani de la atestarea documentară a orașului Derbent. Potrivit agenției de presă RIA, n timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, peste 12.000 de locuitori din Derbent au luptat pe front frontului, iar 5.480 dintrei nu s-au mai întors niciodată acasă.

Autoritățile locale au anunțat că persoana care apare videoclip a fost reținută și riscă ”acuzații administrative”.

Derbent, 100.000 de locuitori, aflat pe litoralul Mării Caspice, este cel mai vechi oraș din Rusia, cu prima mențiune documentară din sec. VI î.e.n.). Centrul istoric al orașului a fost patrimoniu universal UNESCO.

Autoritățile ruse răspund frecvent incidentelor în care civili frig carne, filmează dansuri pentru TikTok în fața sau stingând ”flăcările eterne” din orașele țării.

Foto: The Moscow Times

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă