Un român pus la cale o escrocherie de 1.100.000 $, cu cecuri furate de la biserici, în SUA. Ce pedeapsă riscă

2 săptămâni in urmă 14

O bandă coordonată de un român, specializată în fraude bancare și elctronice și clonare de carduri, a speriat autoritățile din statul american Maryland. Marian Unguru, 36 de ani, și cei cinci complici ai săi au pus la cale o escrocherie de proporții care le-a adus peste 1.100.000 $. Pus în fața dovezilor anchetatorilor, românul a pledat vinovat și riscă 30 de ani de închisoare, scrie site-ul Newsbreak

Marian Unguru, 36 de ani, un cetățean român din Baltimore, SUA, a pledat vinovat de conspirație federală pentru fraudă bancară și electronică în statul Maryland. Bărbatul e acuzat că a coordonat o rețea care a furat cecuri de la biserici și le-a depus în conturi bancare deschise în mod fraudulos, apoi a retras fondurile, potrivit Departamentului de Justiție al SUA, . Schema pusă la cale de român și complicii săi le-a adus cel puțin 1.115.571,68 $. 

Potrivit acordului de recunoaștere a vinovăției lui Unguru, în perioada iunie 2018 – ianuarie 2021, românul şi complicii săi au deschis în mod fraudulos conturi bancare, cu ajutorul unor documentele falsificate. Ei au furat 2.654 de cecuri din corespondența de intrare și de ieșire a bisericilor și a altor instituții religioase din SUA, apoi au depus cecurile furate în conturile bancare. Unguru și complicii săi au retras, ulterior, fondurile și au cheltuit banii.

În total, în conturile bancare deschise în mod fraudulos, rețeaua a primit 1.115.571,68 de dolari. Pentru a retrage banii din bancomate, grupul folosea carduri bancare clonate

Unguru a fost de acord să plătească restituirea întregii sume a pierderilor victimelor.

Capul rețelei riscă o pedeapsă maximă de 30 de ani de închisoare federală pentru conspirație în vederea comiterii de fraude bancare și fraude electronice.

Judecătorul districtual american Theodore D. Chuang a programat pronunțarea sentinței pentru Unguru pentru data de 28 iulie 2021.

Foto: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă