Un român încarcerat în Anglia şi-a bătut colegul de celulă până l-a umplut de sânge: "Am crezut că este un robot"

2 luni in urmă 31

Un român încarcerat în Anglia, la închisoarea din Durham, şi-a bătut colegul de celulă până l-a umplut de sânge.

Atacul s-a produs într-o celulă din aripa B a închisorii Durham

Atacul s-a produs într-o celulă din aripa B a închisorii Durham

The Northern Echo

  • Românul încarcerat în Anglia şi care şi-a bătut colegul de celulă are 29 de ani.

Incidentul s-a petrecut în luna ianuarie a acestui an, iar după un proces care a durat mai mult de şase luni, s-a stabilit că românul merită o condamnare de doi ani şi jumătate de închisoare, mai ales în condiţiile în care nu mai fusese condamnat pentru infracţiuni cu violenţă, iar victima nu a oferit prea multe detalii despre atac.

Conform The Northern Echo, angajaţii închisorii au fost obligaţi să intervină, pe 16 ianuarie, când au auzit strigăte din celula respectivă. În momentul în care au deschis uşa celulei, l-au găsit pe român, identificat drept Daniel Lupu, de 29 de ani, atacându-şi colegul de celulă, care era plin de sânge, cu un obiect contondent.

Cei doi bărbaţi au fost despărţiţi, iar angajaţii închisorii au încercat să afle ce s-a întâmplat la faţa locului, dar nu au avut prea mult succes. Victima s-a rezumat să spună că a fost lovită cu un obiect contondent şi are dureri, dar a refuzat să ofere mai multe detalii.

Românul ar urma să fie deportat în ţara natală, după ce este eliberat din închisoarea din Anglia

Ancheta a scos la iveală că românul şi-a lovit victima de mai multe ori cu o bâtă improvizată dintr-un element de mobilier rupt chiar de el cu mâinile goale. Declaraţia dată de român în faţa anchetatorilor a fost de-a dreptul halucinantă: "Am rupt bucata de mobilier din perete pentru a mă proteja. Colegul meu de celulă era un tip periculos. La un moment dat mi s-a părut că nu mai are o faţă umană şi am crezut că este un robot. Nu am avut altă alternativă decât să mă comport cum am făcut-o. Îmi pare rău pentru ce am făcut, sunt vinovat, dar nu a fost un atac cu intenţie".

Deşi condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare, Daniel Lupu ar putea petrecere în închisoare doar o jumătate din perioada respectivă, iar după eliberare, condiţionată sau nu, ar urma să fie deportat în ţara natală.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă