Un român din Italia a convins o femeie că e deocheată și i-a luat 30.000 de euro pentru un descântec

2 săptămâni in urmă 12

Un român în vârstă de 32 de ani, rezident de mulți ani în Sassari, Sardinia, ar fi trebuit să fie condamnat pentru exstrocare, miercuri. Cunosut cu numeroase antecedente penale în insula italiană, Vali Darius Rostaș a convins o localnică de faptul că e deocheată și i-a luat o avere ca să o scape de blestem, scrie cotidianul local La Nuova Sardegna.

Românul a convins-o pe femeie că are nevoie de un descântec și o costă 30.000 d euro, bani care ar fi trebuit, după cum credea victima, să ajungă la o ghicitoare. Era singura metodă prin care femeia putea să scape de influențele malefice ale deochiului, i-a spus românul.

Completul prezidat de judecatorul Mauro Pusceddu a dispus întoarcerea dosarului la procuror, pentru a schimba încadrarea, din exstrocare în înșelăciune agravată.

Românul o întâlnise pe femeie la începutul anului, la camera de gardă a unui spital din Sassari, unde aceasta venise cu mama ei, care făcuse un preinfarct. A intrat cu ea în vorbă, părea de încredere și femeia i-a povestit despre problemele ei „existențiale”: un fost soț care nu plătea pensie alimentară, un tată grav bolnav, convingerea că e dominată de un destin care nu-i rezervă nimic bun.

Atunci românul i-a spus că poate fi și mai rău, că e blestemată și deochiul nu poate fi alungat decât printr-un descântec. A născocit o ghicitoare care poate să o scape de necazuri, dar i-a spus că e scumpă. De 5 ori a primit bani de la femeie, 30.000 de euro în total, apoi i-a spus că nu se poate face nimic, nu poate să fie descântată.

Atunci s-a dus italianca la Poliție și a spus întreaga poveste. Arestat, românul a recunoscut că a primit banii, dar a susținut că femeia s-a oferit să-l ajute de bunăvoie, știind că n-are un loc de muncă și venituri.

Cum procesul lui se va relua cu alte acuzații, Vali Darius Rostaș mai are de așteptat până își va afla sentința.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă