Un român căutat de FBI din 2012 a fost prins în Bucureşti

1 lună in urmă 23

Dumitru Daniel Bosogioiu, un român căutat de FBI din 2012, a fost prins, miercuri, de polițiștii de la Secția 2 din București.

„La data de 25.08.2021, în baza unei informații, polițiști din cadrul Secției 2 au depistat o persoană pe numele căreia este emis un mandat de arestare provizorie de către autoritățile judiciare FBI – SUA. În jurul orei 12:30 cei doi polițiști l-au depistat pe bărbatul de 40 de ani, cercetat de autoritățile americane pentru săvârșirea infracțiunilor de asocierea in vederea săvârșirii de înșelăciuni prin mijloace electronice, spălare de bani, falsificare de pașapoarte și trafic cu mărci de servicii contrafăcute”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Dumitru Daniel Bosogioiu este căutat de FBI încă din 2012.  „Dumitru Daniel Bosogioiu este căutat pentru presupusa participare la o schemă sofisticată de fraudă pe internet în care conspiratorii întreprinderilor criminale, cu sediul în România și în alte părți ale Europei, au postat reclame pe site-urile de pe piața de licitații pe internet pentru mărfuri de vânzare. Aceste reclame conțineau imagini și descrieri de vehicule și alte articole de vânzare, dar aceste articole nu existau cu adevărat.

Conspiratorii, care s-au prezentat ca vânzători, au negociat apoi prin e-mail cu cumpărătorii din Statele Unite. Acești „vânzători” au trimis facturi frauduloase, care păreau a proveni de la servicii legitime de plată online, către cumpărătorii victime, cu instrucțiuni pentru plata în conturi bancare deținute de alți conspiratori din Statele Unite. Acești conspiratori au deschis conturi bancare în Statele Unite sub identități false folosind pașapoarte frauduloase făcute în Europa de alți conspiratori. Când victimele transferau banii către un cont identificat pe facturile false, conspiratorul asociat cu acel cont era notificat, apoi retrăgea încasările și le trimitea prin transfer bancar către alt conspirator pe baza instrucțiunilor prin e-mail.”, se arată pe site-ul oficial al FBI.

750.000 de dolari este suma pe care autoritățile din SUA au promis-o pentru informații care să conducă la arestarea lui Dumitru Daniel Bosogioiu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă