Un român a tras cu aspiratorul 56.870,50 € din seiful unui magazin Lidl din Germania și a povestit apoi cum i-a cheltuit

1 lună in urmă 18


Acuzat de tâlhărie gravă, agresiune și vătămare corporală intenționată, un român a fost judecat luni la Mosbach și a fost condamnat, după ce a jefuit un magazin Lidl, pe 16 decembrie 2019, scrie Bild. Împreună cu trei complici, unul dintre ei tot român, a reușit să fure zeci de mii de euro.


Constantin B. are 30 de ani, e tatăl unei fetițe de doi ani și a reușit să plece dintr-un supermarket Lidl din Tauberbischofsheim (Main-Tauber-Kreis) cu 56.870,50 euro, pe care i-a luat dintr-un seif cu ajutorul unui aspirator. La începutul procesuluil, luni, a recunoscut că plănuise totul și venise cu aspiratorul de acasă.


Ideea n-a fost însă a românului, ci a unuia dintre complicii lui, care la momentul jafului era chiar șeful magazinului prădat. Împreună cu un al doilea complice, Constantin a intrat mascat în supermarket, puțin după ora 22:00, a amenințat directorul adjunct și i-a cerut să deschidă încăperea unde se afla seiful și în care era o casieră în vârstă de 56 de ani, Brigit M.


A venit cu aspiratorul de acasă, conform planului


Nu știau că va fi acolo casiera, așa că cei doi au amenințat-o pe femeie cu un pistol de jucărie, au legat-o apoi cu cabluri care i-au provocat răni și au dat lovitura. Femeia a spus instanței că din decembrie 2019 nu mai poate lucra în turele de seară și suferă de anxietate.


După ce au imobilizat casiera, Constantin a tras din seif, cu aspiratorul, aproape 57.000 de euro. Planul inițial era să împartă prada în patru părți egale. Românul a luat, totuși, mai mulți bani și a plecat cu 21.000 de euro.


I-a spus judecătorului cum intenționa să cheltuiască banii: să cumpere droguri, să achite datoriile legate de droguri, să cumpere un bilet de avion în România, să plătească o reparație auto și să-și ajute mama.


Un al patrulea complice a condus mașina cu care au plecat tâlharii. Instanța nu a stabilit încă data la care Markus R., Ibrahim Y. și Daniel H. vor fi judecați.


Cei patru tâlhari au fost prinși după ce Constantin și-a pierdut ochelarii la locul jafului și nu s-a mai întors după ei. O mare parte din suma furată nu a mai fost niciodată recuperată.


A plâns la proces, a spus că fuma zi de zi marijuana


În fața judecătorului, Constantin a izbucnit în plâns în mai multe rânduri și a dat vina pe Markus R., fostul director de magazin. A povestit cum un lanț nefericit de eșecuri profesionale și personale l-a atras într-o spirală descendentă.


Constantin în fața judecătorului, ascultând verdictul. Foto: fnweb.de / Fabian Greulich

A îngropat visul de a fi boseur profesionist, iar perspectiva unui loc de muncă ca ofițer de poliție a fost exclusă. A plecat în Anglia, unde a consumat din ce în ce mai multe droguri, iar în 2015 a venit în Germania, unde a fumat marijuana în fiecare zi.


A strâns datorii de 7.000 de euro , nu și-a putut plăti chiria, a trebuit să părăsească apartamentul împreună cu soția și fiica sa de 2 ani. „Am o problemă și am nevoie de ajutor. Nu sunt acea persoană, sunt un om bun .", a spus el.


Verdictul, care nu e definitiv, a fost dat în aceeași ședință de judecată: 4,5 ani de închisoare, pentru tâlhărie gravă și agresiune!


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă