Un român a jefuit mai multe biserici din Irlanda. Cum a reușit bărbatul să lase cutiile milei fără bani

1 lună in urmă 2

Vasile Chilimbar, 55 de ani, este un hoț cât se poate de inventiv. Pentru a reuși să scoată banii din cutiile milei, românul a folosit un cârlig de sârmă. El a fost prins, iar acum este acuzat de furt, informează Digi24, care citează Irish Examiner.

Bărbatul a fost dus în fața unei instanțe irlandeze, după ce a sustras plicuri cu bani din cutiile milei ale unor biserici din comitatele Waterford și Cork. În total, românul a comis cinci furturi, iar la fiecare dintre acestea a obținut între 5 și 15 lire sterline.

Pentru a reuși să intre în posesia banilor, bărbatul folosea un fir la capătul căruia era agățat un cârlig. El introducea firul în cutiile cu bani și trăgea afară plicurile în care se aflau donațiile făcute de enoriași.

Poliția irlandeză a anunțat în instanță că nu se opune eliberării pe cauțiune a lui Vasile Chilimbar, dacă acesta acceptă să respecte condițiile eliberării.

Oamenii legii vor ca hoțul să se prezinte zilnic la secția de poliție Togher din Cork City și să nu aibă voie să se apropie de bisericile jefuite, precum și de alte lăcașuri din zonă.

Vasile Chilimbar a acceptat termenii eliberării.

Prin vocea detectivului David Kelleher, oamenii legii au precizat că investigația este în desfășurare și că românul s-ar putea confrunta cu noi acuzații.

În acest caz, instanța a stabilit un nou termen de judecată. Acesta va avea loc la 11 martie.

Foto: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă