Un român a evadat dintr-o închisoare din Italia / A reușit să fugă alături de un marocan, în timp ce un al treilea prizonier a fost prins / Deținuții au reușit să scape coborând pe cearșafuri din celulă

2 săptămâni in urmă 16

Un român de 23 de ani și un marocan de 41 de ani au reușit să evadeze marți dimineață, în jurul orei 1, din închisoarea din Avellino, oraș din sudul Italiei, la est de Napoli, în timp ce un al treilea deținut a fost blocat la timp de polițiști, relatează Corriere della Sera.

La evadare au contribuit toți cei patru deținuți dintr-o celulă a închisorii, însă unul dintre ei s-a răzgândit în ultimul moment și nu a mai fugit alături de ceilalți trei.

Deținuții au lucrat mai multe zile pentru a face o gaură în peretele celulei, iar când au reușit să facă o gaură suficient de mare încât să poată ieși prin ea, au legat mai multe cearșafuri și au ieșit pe rând.

Doar doi dintre ei au reușit să-și piardă urma, un al treilea a fost prins imediat de carabinieri și de polițiștii penitenciarului. Acesta era dintr-o țară din estul Europei, relatează ziarul italian.

Imediat au început în zonă căutările și s-au realizat puncte de verificare în întreaga regiune Irpinia.

La câteva ore după evadare, Sindicatul Poliției Penitenciare, a anunțat că marocanul este membrul unei organizații teroriste, însă informația a fost dezmințită ulterior.

”Din primele cercetări reiese că a existat un plan de evadare bine organizat, cu o mașină lângă închisoare, care le-a permis celor doi evadați să scape, profitând de numărul foarte limitat de agenți prezenți și de serviciu: doar opt unități”, a spus secretarul general al sindicatului, Aldo Di Giacomo.

Poliția Penitenciarelor acuză multe lipsuri susținând că această evadare era de așteptat să se producă.

„Spirala evenimentelor negative care afectează sistemul penitenciar nu se oprește și, în cele din urmă afectează și securitatea țării. Dacă, în ciuda noastră, tot repetăm ​​același refren, este pentru că partitura și muzica sunt mereu aceleași. Ne aflăm acum în situația în care în fiecare zi, sau aproape în fiecare zi, în închisoare se întâmplă ceva foarte grav, de la împușcături la evadări, trecând prin sinucideri, crime și nașteri. Nu ne mai întrebăm dacă se va întâmpla, ci doar unde și când. Putem răspunde și la această ultimă întrebare: foarte curând! Mai mult, evenimentul din Avellino este un déjà vu, în condițiile în care cu aceeași dinamică a mai fost o evadare în urmă cu câțiva ani”, a declarat Gennaro De Fazio, secretarul general al Poliției Penitenciarelor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă