Un reporter și un cameraman de la ToloNews au fost bătuți de talibani

1 lună in urmă 16

Un reporter şi un cameraman de la ToloNews, postul afgan de ştiri, au fost bătuţi de talibani în timp ce filmau un material despre creşterea ratei şomajului în Kabul, relatează BBC.

Ziar Yaad şi Baes Majidi filmau şomeri şi muncitpri din zona Shahr-e-New a capitalei când au fost agresaţi fizic de talibani, „din motive neclare”, a transmis postul de televiziune.

”Le-am arătat legitimaţiile de reporteri, însă au veni, ne-au pălmuit şi ne-au bătut cu armele”, a spus Ziar Yaad.

”Mi-au luat telefonul mobil şi echipamentul”.

TOLOnews Reporter, Cameraman Beaten by Taliban#Afghanistan https://t.co/7R2Ky5uGAA pic.twitter.com/TrS3ITrqnv

— TOLOnews (@TOLOnews) August 26, 2021

Mai mulţi jurnalişti au fost bătuţi și hărțuiți de când talibanii au preluat controlul asupra ţării, pe 15 august, a scris ToloNews, care l-a citat pe Ahmadullah Wasiq, adjunctul comisiei culturale a talibanilor, spunând că incidentul cu Yaad şi Majidi a fost luat în serios şi va fi anchetat.

”Vom investiga, de asemenea, şi vom rezolva orice problemă pe care o vor întâmpina jurnaliștii”, a mai spus el.

Vineri, talibanii care vânează jurnaliștii ce colaborează cu mediile internaționale au împușcat mortal un membru al familiei unui jurnalist Deutsche Welle și au rănit grav un altul.

Talibanii au efectuat operațiuni de căutare a jurnalistului din ușă în ușă și au ucis în cele din urmă una dintre rudele acestuia. Jurnalistul căutat nu se mai află în Afganistan și lucrează în Germania. În descinderea lor, talibanii au rănit grav o altă rudă, în timp ce cel puțin alți trei ziariști DW sunt vânați.

Directorul-general al DW Peter Limbourg a condamnat incidentul, comentând că uciderea cetățenului respectiv arată încă o dată riscul teribil la care sunt expuși angajații din Afganistan și familiile lor. "Este evident că talbanii au început deja vânătoarea de jurnaliști, atât în Kabul, cât și în provincii. Nu prea mai avem timp”, a declarat el.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă