Un renumit medic infecționist din SUA a murit de Covid în India, unde plecase pentru a-și salva familia

1 lună in urmă 23

Un distins medic din New Jersey, considerat „un gigant în domeniul bolilor infecțioase” a murit de COVID-19 în India. Dr. Rajendra Kapila a fost profesor la Rutgers New Jersey Medical School și a fost membru fondator al New Jersey Infectious Disease Society.

Un renumit medic infecționist din SUA a murit de Covid în India, unde mersese pentru a-și salva familia

Un renumit medic infecționist din SUA a murit de Covid în India, unde mersese pentru a-și salva familia

Rutgers

Bărbatul în vârstă de 81 de ani a murit în India, pe 28 aprilie, la aproape trei săptămâni după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19, potrivit Hindustan Times.

Medicul plănuia să petreacă cel mult o săptămână în India

Fosta soție a lui Kapila, dr. Bina Kapila, a spus că medicul a plecat în India - unde pandemia s-a dezlănțuit - pentru a ajuta la îngrijirea familiei sale și a planificat ca aceasta să fie o scurtă călătorie, de o săptămână.

Rajendra Kapila și-a luat diploma de medicină în 1964 la Universitatea din Delhi și și-a finalizat rezidența în India, conform biografiei sale.

Școlit în India, doctorul Rajendra Kapila s-a mutat în SUA

După ce s-a mutat în Statele Unite, a fost intern, rezident și medic la un spital din Newark, New Jersey.

"Timp de 50 de ani, dr. Kapila a servit ca pilon fundamental al Școlii de Medicină din New Jersey, Spitalul Martland și Spitalul Universitar, unde a oferit îngrijire a zeci de mii de pacienți și a instruit numeroase generații de studenți la medicină, rezidenți și semeni", spun cei care au lucrat alături de el, potrivit abcnews.go.com.

„Un gigant autentic în domeniul bolilor infecțioase, dr. Kapila a fost recunoscut la nivel mondial și a căutat pentru cunoștințele sale legendare și o înțelegere clinică extraordinară în diagnosticarea și tratarea celor mai complexe boli infecțioase”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, a primit premiul pentru excelență în predare de la Universitatea de Medicină și Stomatologie din New Jersey.

Medicul Rajendra Kapila fusese vaccinat cu Pfizer în SUA

Soția lui Rajendra Kapila a declarat pentru Hindustan Times că acesta fusese vaccinat cu ambele doze de vaccin Pfizer în SUA, înainte de a pleca în India.

Deși riscul să facă o formă gravă de Covid-19 ar fi trebuit să fie semnificativ mai mic, ca urmare a vaccinării, medicul Rajendra Kapila s-a îmbolnăvit în India și a murit după trei săptămâni de la depistarea virusului.

Potrivit fostei sale soții, medicul în vârstă de 81 de ani suferea de diabet și complicații cardiace.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă