Un regizor columbian în vârstă de 46 de ani care a câștigat trei premii la Cannes a ales să moară prin sinucidere asistată

3 săptămâni in urmă 23


Jaime Osorio Marquez, creator şi regizor al primului serial columbian pentru HBO Max, „A Thousand Fangs” („Mil Colmillos”), a ales să moară la 46 de ani prin sinucidere asistată, vineri, în Columbia, țară unde eutanasia este legală, anunţă Variety, citat de News.ro.


Regizorul columbian a învins un cancer agresiv la rinichi în 2009 şi apoi în 2012, când i-a revenit şi s-a metastazat.


„Durerea puternică şi intoleranţa din ce în ce mai mare la medicamente l-au obligat să-şi încheie viaţa înainte ca sănătate să i se deterioreze şi mai mult şi să devină o povară pentru familia sa”, a spus partenerul său de producţie Federico Duran de la Rhayuela Films, care a fost difuzor pentru „A Thousand Fangs”. 


De-a lungul carierei de regizor, Jaime Osorio Marquez a câştigat multe premii, inclusiv două Cannes Silver Lion şi un Cannes Golden Lion.


Născut la Cali, Columbia, Osorio a studiat la Universitatea din Rennes, în Franţa, Jaime Osorio Marquez a început să regizeze reclame pentru firme mari, la întoarcerea în ţara natală.


Jaime Osorio Marquez a scris şi regizat filmul său de debut „The Squad” în 2011, care a fost produs de Rhayuela Films împreună cu Alta Films din Spania şi Sudestada Cine, Argentina.


Telverde Antisuicid: Pentru consiliere în situaţii de criză suicidară puteţi contacta Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului între 19:00 – 7:00 la numărul de telefon 0800 801 200 (apelabil gratuit la nivel naţional din orice reţea) sau prin email la [email protected]


Captură video


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă