Un protestatar deghizat în Boris Johnson a incendiat o barcă în fața clădirii unde se va organiza conferința ONU pentru climă

1 lună in urmă 25

Un activist pentru climă deghizat în Boris Johnson a incendiat o barcă de mici dimensiuni în faţa centrului de congrese din Glasgow care va găzdui apropiata Conferinţă ONU pentru climă (COP26), în semn de protest față de utilizarea combustibililor fosili, informează DPA.

Purtând o mască realizată pentru a imita chipul prim-ministrului Marii Britanii, protestatarul a incendiat o barcă de mici dimensiuni pe care era scris mesajul „Your Children's Future” („Viitorul copiilor voştri”).

Protestul a fost organizat de Ocean Rebellion, o divizie desprinsă din organizaţia Extinction Rebellion, compusă din activişti care militează pentru combaterea schimbărilor climatice, informează Agerpres.

Alţi activişti de mediu, în rândul cărora se afla şi o persoană care purta o mască ce imita o canistră de petrol, pe care fusese scris mesajul „Oilhead” („Cap de petrol”), au incendiat teancuri de bancnote în timpul protestului, care a fost organizat pe malul râului Clyde din Glasgow, în faţa centrului de evenimente unde va avea loc COP26.

Ocean Rebellion protest, Glasgow, Scotland, UK - 27 Oct 2021 Protest al activiștilor Ocean Rebellion. Foto: Profimedia Images

Protestatarii au spus că iniţiativa lor „simbolizează absenţa completă a obiectivelor Guvernului Marii Britanii pentru combaterea schimbărilor climatice catastrofale, acidificării oceanelor şi distrugerii biodiversităţii, care vor devasta viitorul nostru al tuturor şi vor lăsa un ocean mort pentru generaţiile următoare”.

Editor : M.L.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă