Un profesor și trei elevi din sectorul 4 al Capitalei, infectați cu COVID-19. Numărul cazurilor confirmate a ajuns la cinci

2 săptămâni in urmă 12


După patru zile de la redeschiderea școlilor, în sectorul 4 al Capitalei au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor, plus un profesor, a informat Primăria sectorului 4. În acest moment, numărul total al cazurilor confirmate din București a ajuns la cinci.


În sectorul 4 din București, trei elevi au fost confirmați cu COVID-19. Este vorba despre trei copii, astfel:


Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa IȘcoala Gimnazială nr. 79. – un elev care învață în clasa a III-a

În afara celor trei cazuri confirmate în rândul elevilor, s-a mai înregistrat și un altul, în rândul profesorilor de la Școala Gimnazială nr. 129.


Celor patru cazuri din sectorul 4 li se adaugă primul caz, cel al fetiței din clasa a II-a de la Școala Sfântul Andrei din sectorul 6 al Capitalei. Astfel, numărul total al cazurilor COVID confirmate din București a ajuns la cinci.


În acest context, astăzi, la ora 14:00, preşedintele Klaus Iohannis va avea o discuție cu ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu.


În ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, semnat de Sorin Cîmpeanu și Vlad Voiculescu și publicat de Libertatea pe 4 februarie, se prevede că, la apariția unui caz confirmat COVID-19 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, „se suspendă cursurile grupei sau clasei respective pentru o perioadă de 14 zile”.


Școlile din România s-au redeschis din 8 februarie, odată cu semestrul al doilea. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis, pe 2 februarie, la finalul unei întâlniri cu premierul Florin Cîțu, ministrul educației Sorin Cîmpeanu, ministrul sănătății Vlad Voiculescu, și șeful DSU Raed Arafat.


Totodată, șeful statului a anunțat și scenariile în funcție de care se redeschid școlile.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă