Un profesor din Mureș, tăiat cu boxul metalic de un elev. Cadrul didactic a încercat să oprească un scandal între doi băieți

6 zile in urmă 29

Incidentul a avut loc, luni, la o școală din Band, județul Mureș. Profesorul a încercat să intervină între doi elevi care se băteau, însă a fost lovit ușor cu boxul metal din greșeală de unul dintre băieți, scrie ziarul local Infomureș.

Atacul a avut loc într-p pauză, când profesorul de 51 de ani a încercat să despartă doi elevi care se certau. La un moment dat cadrul didactic i-a cerut unuia dintre elevi să îi dea boxul metalic pe care îl avea, obiect interzis în școală, însă acesta a refuzat, iar când a încercat să îl i-a elevul l-a rănit.

Bărbatul a sunat la numărul unic de urgență 112, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție și unul medical.

„La data de 19 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Band au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în incinta unei unităţi de învăţământ din Band, are loc un conflict. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că între un elev, de 15 ani, şi un cadru didactic ar fi izbucnit un conflict verbal, după ce tânărul nu ar fi vrut să predea boxul metalic depistat asupra sa. A fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul şi luarea măsurilor legale”, a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

O anchetă a fost deschisă și de conducerea școlii, dar și de Inspectoratul școlar. Elevul nu va putea fi exmatriculat datorită noilor legi însă va fi sancționat disciplinar.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă