Un preot profesor la Facultatea de Teologie din Sibiu cere oprirea vaccinării bazându-se pe teorii conspiraționiste și pe opiniile controversaților doctori, Monica Pop și Vasile Astărăstoae

1 lună in urmă 69

Preotul profesor Vasile Mihoc, îndrumător de doctorate la Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, cere oprirea vaccinării invocând argumente pseudo-științifice preluate de la oftalmoloaga Monica Pop și legistul Vasile Astărăstoae.

Scrisoarea deschisă semnată de Vasile Mihoc în numele Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita vine pe fondul poziției neutre a conducerii Bisericii Ortodoxe din România față de vaccin și după ce mai mulți prelați ortodocși s-au pronunțat împotriva vaccinării.

În scrisoarea deschisă, transmisă și Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, preotul profesor Vasile Mihoc reia teoriile conspiraționiste potrivit cărora unele companii farmaceutice produc vaccinurile folosind ”celule preluate din fetușii umani avortați”. Preotul citează ”studii”.

Printre specialiștii citați se numără Monica Pop, oftalmoloagă prezentă aproape zilnic la RTV și Antena 3, împotriva căreia DNA a început în 2017 urmărirea penală pentru abuz în serviciu și conflict de interese. Și Vasile Astărăstoae, citat ca expert de preotul sibian, a avut dosar penal pentru corupție, dar a fost achitat în 2019 după ce CCR a anulat probele strânse în dosar cu ajutorul SRI.

Foto: Vasile Mihoc / Basilica.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă