Un preot din Iași, șantajat de patronul unei firme de construcții după ce a rămas fără bani: „Vreau să amenajez un fel de asociație a oamenilor nevoiași”

2 săptămâni in urmă 15

Un preot din județul Iași este șantajat de către administratorul unei firme deconstrucții. Proiectul era împărțit în trei etape, iar lucrarea totală ar fi fost în valoare de 13.000 de euro. Problema a apărut în momentul în care preotul nu mai avea bani să continue lucrările.

Preotul dorea să construiască un loc pentru copiii nevoiași

Firma de construcții a fost responsabilă pentru construcția unei anexe gospodărești, la cererea preotului Vasile Ungureanu, aceasta fiind situată în spatele casei unde locuiau copiii acestuia. Bărbatul spune că are de gând să își mute lucrurile acolo și să elibereze casa copiilor săi pentru a face o asociație pentru oameni nevoiași.

Suma totală proiectului este de 13.000 de euro, iar acesta este împărțit în 3 etape. Cu toate acestea, suma reprezintă doar manopera percepută de firma de construcție, iar, pe parcursul lucrărilor, preotul a rămas fără bani pentru finalizarea construcției.

„Planul de construcție pentru anexa gospodărească, de 140 de metri pătrați, este împărțit în trei etape. În prima etapă, cu o valoare de 3.000 de euro, erau incluse fundația și placa de jos. În a doua etapă, în valoare de 5.000 de euro de data aceasta, au fost construiți pereții și încă o placă de beton.

În ultima etapă, neexecutată, tot de 5.000 de euro, urmau să fie făcute: sistematizarea verticală, hidroizolația exterioară, trotuarele, scările exterioare și zidul de sprijin paralel cu scările exterioare.

Țin să precizez că aceste sume reprezintă doar manopera percepută de firma de construcții, fără costul materialelor”, a declarat dirigintele de șantier, inginerul Prisacaru Toader.

Administratorul firmei de construcție vrea să-și recupereze banii

Preotul a primit o sumă de bani de la unul dintre copiii săi, care lucrează peste hotare, însă aceasta nu a fost suficient de mare pentru a acoperi costurile pentru finalizarea construcției. Bărbatul nu a reușit să achite ultima etapă a lucrărilor, deoarece materialele s-au scumpit foarte mult și a rămas fără bani.

Acesta i-a spus administratorului că tot la el va apela atunci când va avea restul banilor. Cu toate acestea, patronul vrea să termine lucrarea cât mai repede și are de gând să-l dea în judecată pe preot, deoarece nu îi dă banii.

Pierderile mele sunt foarte mari în acest moment, angajații trebuie plătiți! Ca să nu mai zic că a intervenit o modificare, iar în loc de 2,90 metri în înălțime am fost nevoiți să facem construcția de 3,50 metri, nici pe această modificare nu am primit bani.

Am fost acum la Poliție și am depus o sesizare și acum merg în instanță”, a declarat ieri Claudiu Căruntu, administratorul firmei de construcții Claus Professional

The post Un preot din Iași, șantajat de patronul unei firme de construcții după ce a rămas fără bani: „Vreau să amenajez un fel de asociație a oamenilor nevoiași” appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă