Un polițist din Ploiești s-a dus beat la Avarii auto să declare un accident în care fusese implicat cu o zi înainte

1 lună in urmă 32


Conform procedurilor, colegii săi l-au pus să sufle în aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,22 ml alcool pur în aerul expirat. Comisarul-șef ploieștean a rămas fără permis de conducere pentru trei luni, a scris publicația Ziarul Incomod, citând informații furnizate de IPJ Prahova.


Accidentul în care a fost implicat polițistul, șef al unei secții din Ploiești, s-a produs pe 12 iulie. În evenimentul rutier au fost implicate două persoane, șeferul unui autoturism și un motociclist care conducea o motocicletă Harley Davidson, în valoare de 14.000 de euro, abia cumpărată.


„La sosirea polițiștilor, la fața locului nu se mai afla decât motociclistul, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a precizat Biroul de Presă al Poliției Prahova.


A rămas trei luni fără permis


A doua zi, în interiorul termenului prevăzut de lege, conducătorul autoturismului s-a prezentat la Biroul Avarii Auto pentru a declara implicarea în eveniment, fiind totodată testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, a precizat sursa citată.


Bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile.


„Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind angajat al IPJ Prahova, aflat în timpul liber, la volanul autoturismului personal, fapt pentru care,  la nivelul unității, au fost dispuse măsuri interne de verificare, pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele vreunei abateri disciplinare”, a mai transmis IJP Prahova.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă