Un polițist din Arad, reținut alături de alți trei suspecți pentru furtul a 300.000 de euro dintr-un seif

1 lună in urmă 2

O femeie din Pâncota a fost imobilizată în propria locuință, apoi indivizii au furat 300.000 de euro dintr-un seif. Un polițist și alți trei suspecți au fost reținuți în legătură cu acest caz.

Patru suspecți reținuți

Joi, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad au efectuat cinci percheziții domiciliare. În urma acestora, un polițist și alte trei persoane au fost reținute ca și suspecți. Ancheta este începută încă din anul 2020, luna noiembrie. Atunci, polițiștii arădeni au dat startul acesteia, după ce suma de 300.000 de euro a fost furată casa unei femei de 87 de ani, din localitatea Pâncota. Suma mare de bani era ascunsă într-un seif. Victima mărturisește că o persoană mascată a intrat cu forța la ea în casă și a agresat-o până a spus unde ține ascunși banii.

„Poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al poliţiştilor criminalişti, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară, la imobilele a patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, din municipiul Arad şi comuna Şiria. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuinţă din localitatea Pâncota, de unde, în urma imobilizării victimei, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro, iar ceilalţi doi, unul fiind agent de poliţie în cadrul Poliţiei oraşului Pâncota, ar fi asigurat ieşirea din imobil”, precizează, vineri, IPJ Arad.

Conform sursei citate, în urma celor cinci percheziții, au fost ridicate bunuri cu valoarea probatorie. De asemenea, la domiciliul unuia dintre suspecți, au fost găsite 22.380 de țigarete. Se pare că acestea erau marcate necorespunzător, iar cel mai probabil proveneau din contrabandă. Țigaretele au fost ridicare în vederea continuării cercetărilor.

Un agent de poliție implicat în furt

În ceea ce îl privește pe agentul de poliție, acesta a fost pus la dispoziția unități. Potrivit Codului de procedură penală, polițistul urmează să fie suspendat din funcție, ca și o măsură preventivă.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad acţionează pentru siguranţa comunităţii şi tragerea la răspundere a tuturor celor care comit infracţiuni, indiferent de calitatea acestora. Instituţia noastră nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu şi îşi reafirmă determinarea de a acţiona cu echidistanţă şi profesionalism în toate cauzele instrumentate”, transmite IPJ.

Cei patru indivizi implicați în furt au fost reținuți pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în arestul IPJ Arad. În continuare, vor fi prezentați, cu propunere de arestare preventivă, în fața magistraților Judecătoriei Ineu.

The post Un polițist din Arad, reținut alături de alți trei suspecți pentru furtul a 300.000 de euro dintr-un seif appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă