Un poliţist de penitenciare din Târgu Jiu, cel mai bun participant al unui campionat internaţional de masaj din Peru

2 săptămâni in urmă 7

Un polițist de penitenciare din Târgu Jiu a fost declarat cel mai bun participant al unui campionat internațional de masaj. Acesta s-a desfășurat în Peru, iar Valeriu Cristian Bărbuică a reprezentat România, făcând parte din lotul echipei naționale.

Polițistul care a câștigat un concurs de masaj în Peru

Românul nostru a participat la două dintre cele șase categorii ale concursului: wellness & SPA și free-style. Competiția a avut loc acum o lună și jumătate, iar la aceasta au participat 98 de concurenți. Cele două medalii câștigate de polițist sunt primele obținute la o competiție internațională.

După ce a participat la concursul din Peru, Valeriu Cristian Bărbuică a plecat spre Italia, acolo unde a avut loc o altă competiție de masaj. La fel ca și în Peru, polițistul i-a impresionat pe jurați și a reușit să obțină locui I la categoria destinată străinilor.

„Am mai participat în acest an la Campionatul Balcanic, unde am obţinut locul IV. După competiţia din Peru am participat la un concurs internaţional în Italia. A fost o categorie destinată participanţilor din afara Italiei, la care au participat 18 maseuri din opt ţări. Eu m-am clasa pe primul loc la categoria destinată străinilor. Nu mă aşteptam să câştig“, a precizat maseurul.

Cum a început să practice masajul

Valeriu Cristian Bărbuică practică masajul de trei ani și spune că a început să-l practice din întâmplare. Soția sa practică masajul dinaintea lui, iar într-o zi a mers la un curs de perfecționare, acolo unde a fost însoțită de Cristian.

„În sistemul penitenciar lucrez de 20 de ani. Mi-a plăcut haina militară şi îmi place în continuare. Soţia mea este maseur-terapeut de 13 ani. Mergeam cu ea să o duc la cursuri de perfecţionare, iar un trainer m-a văzut şi a vrut să mă vadă dacă pot să lucrez şi eu.

Aşa a început tot. Iulian Motoc. Maestru meu este Iulian Motoc, preşedintele Asociaţiei de Terapii Complementare din România, deoarece mi-am pus această meserie în mână, iar soţia m-a perfecţionat“, a spus Valeriu Cristian Bărbuică.

Acesta spune că a reușit să-și îmbunătățească tehnica datorită faptului că a urmat multe cursuri de specializare. De asemenea, predă masajul la propria sa școală de masaj din Târgu Jiu.

Lucrez de la 7 la 15.00, după care sunt şi manager şi trainer, deoarece am o şcoală de masaj în Târgu Jiu. Predau masajul până la ora 22,00. Probabil că asta a dus şi la perfecţionare, mai ales că am mai urmat cu cursuri de specializate cu triplii campioni mondiali. Unul dintre aceste cursuri a fost diagnosticarea şi tratarea sindroamelor dureroase“.

Polițistul va participa anul viitor la Campionatul Mondial de Masaj, desfășurat la Copenhaga, fiind și cea mai importantă competiție.

The post Un poliţist de penitenciare din Târgu Jiu, cel mai bun participant al unui campionat internaţional de masaj din Peru appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă