Un polițist britanic a obținut o sumă uriașă pretinzând vreme de doi ani că „nu poate ridica nici măcar un ibric”. Apoi autoritățile s-au uitat în telefonul său

1 lună in urmă 19

Bărbatul suferise un accident de mașină minor și susținea că nu se poate mișca.

Un ofițer de poliție din Dorset, Marea Britanie a condamnat recent la închisoare după ce ar fi primit în mod fraudulos 150.000 de lire sterline, echivalentul a aproape 900.000 de lei, după ce autoritățile au descoperit cu ajutorul unei aplicații de pe telefonul său mobil că acesta făcea 10.000 de pași pe zi în timp ce susținea că se află în imposibilitatea de a munci din motive medicale, scrie Daily Mail.

Astfel, timp de mai bine de doi ani,  Matthew Littlefair a pretins plata integrală a salariului său și alte benefiii deoarece ar fi fost „atât de rănit încât nu putea să mai ridice niciun ibric” după un accident de mașină minor.

După ce colegii săi l-au văzut însă jucând fotbal cu copiii săi, plimbându-și câinele,  făcând jogging și mergând cu bicicleta, autoritățile au demarat o operațiune de supraveghere ascunsă. 

Când anchetatorii i-au examinat telefonul, au descoperit că a fost înregistrat în mod repetat făcând 10.000 de pași pe zi – echivalentul a cinci mile – în timp ce susținea că nu era capabil să lucreze.

Când Littlefair a fost intervievat de poliție, a spus că a putut să facă mișcare deoarece a luat cantități importante de analgezice.

Cu toate acestea, ofițerii au găsit patru pungi nedeschise cu medicamente eliberate pe bază de rețetă, care nu fuseseră folosite, în timp ce testele de sânge nu au evidențiat nicio urmă de medicament în sistemul său.

Bărbatul a fost condamnat recent la doi ani și trei luni de închisoare, judecătorul explicând că „aroganța” făcută de acesta afectează încrederea publicului în poliție.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă