Un politician anti-vaccinist din Italia a provocat indignare referindu-se la o senatoare supraviețuitoare a Holocasutului după numărul tatuat pe braț la Auschwitz

1 săptămână in urmă 31

Fabio Meroni, de la partidul populist Lega Nord, și-a cerut scuze după ce a încercat mai întâi să-și explice remarcile despre senatoarea pe viață Liliana Segre, în vârstă de 91 de ani, care susține vaccinarea anti-Covid.

Numărul i-a fost tatuat pe piele în lagărul de concentrare de la Auschwitz, unde a fost deportată când era adolescentă.

“Tot ceea ce lipsea [în dezbaterea despre vaccinuri] era ea… 75190”, a scris Meroni într-o postare pe Facebook, atacând-o pe Segre pentru că a spus recent că vaccinarea este singura cale de ieșire din pandemia de COVID-19.

Numărul a fost tatuat pe brațul lui Segre în 1944, când a fost trimisă în lagăr, la vârsta de 13 ani. Tatăl ei și bunicii paterni au fost uciși la Auschwitz, mama ei murind la Milano, când Segre era încă un copil.

Consilierii locali din Partidul Democrat de centru-stânga i-au cerut lui Meroni să-și ceară scuze publice, dar acesta a respins, susținând că nu s-a referit la Segre pe nume pentru a evita cenzura Facebook.

Pe măsură ce presiunea a crescut, Meroni și-a cerut scuze în cele din urmă, spunând într-o declarație că “în acest climat de ură, din păcate, m-am implicat și eu și am încercat să-mi exprim gândurile într-un mod total greșit”. Postarea jignitoare a fost eliminată de pe Facebook.

Referindu-se la postarea inițială a lui Meroni, Walker Meghnagi, președintele comunității evreiești din Milano, a spus că este “intolerabil” ca o persoană publică să folosească astfel de “termeni josnici” împotriva “celor care au suferit pe propria piele groaza legilor rasiale”.

Subiect al multiplelor amenințări cu moartea, senatoarea Segre se află sub protecția poliției din 2019. În februarie, un val reînnoit de ură împotriva ei a crescut online după postarea de către autoritățile din Milano, unde ea locuiește singură, a unui videoclip cu Segre fiind vaccinat împotriva COVID-19. și recomandând italienilor să-i urmeze exemplul.

Times of Israel

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă