Un pensionar francez a depus plângere împotriva preşedintelui Macron, după ce a avertizat că le va da ”bătăi de cap” nevaccinaților

1 săptămână in urmă 19

Pensionarul nevaccinat se declară ”șocat și rănit” de afirmațiile controversate făcute marți de președintele Emmanuel Macron, în care a avertizat că le va face viața dificilă cetățenilor care refuză se vaccineze anti-COVID, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Liderul francez a declarat marți într-o interviu că vrea ”foarte mult să le dea bătăi de cap” francezilor nevaccinați, numindu-i iresponsabili. Aceste comentarii au fost considerate „discriminatorii şi jignitoare” de către Didier Lalande, în vârstă de 63 de ani, din localitatea Rosiers-d’Egletons din departamentul Correze.

Miercuri, bărbatul a depus o plângere pentru ceea ce a numit ”defăimare şi ameninţări publice din partea unei persoane cu autoritate”, a declarat el sâmbătă pentru AFP.

Pensionarul, care nu s-a vaccinat, a declarat că este „şocat şi rănit” de interviul cu pricina și susţine că este vorba de un demers „simbolic”, care nu are nicio şansă de reuşită, întrucât preşedintele Republicii este acoperit de imunitatea sa prezidenţială.

Comentariile lui Macron au stârnit reacții atât din partea opoziției, cât și din partea populației. Sâmbătă, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în mai multe orașe din Franța, acuzându-l pe președinte că le calcă în picioare libertăţile şi că îi tratează inegal pe cetăţeni.

Guvernul francez a adoptat joi în Adunarea Naţională permisul de vaccinare, necesar pentru a putea intra la cinema și restaurant sau pentru a călători cu trenul. Un demers tensionat în contextul în care luni parlamentarii francezi au suspendat dezbaterile după ce au primit amenințări cu moartea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă