Un pensionar de 90 de ani și-a donat economiile pentru maternități: „Am fost copleșiți nu doar de sumă, ci de normalitatea cu care a făcut-o”

1 lună in urmă 18


„A vrut doar să aibă garanția că donația lui ajunge la cei mici și la medici”, a declarat pentru Libertatea Gabriela Alexandrescu, președinta organizației Salvați Copiii România, după ce un pensionar din București le-a donat 100.000 de lei pentru programul prin care dotează cu aparatură medicală maternitățile din țară.


Organizația Salvați Copiii România va dota maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu cu un sistem care monitorizează activitatea cerebrală a nou-născuților, în valoare de 128.342 de lei. Acest lucru este posibil pentru că un pensionar în vârstă de 90 de ani le-a donat toate economiile lui - 100.000 de lei. 


„E o sumă rotundă și așa înțelegem că a fost un efort să o strângă. Am fost cu toții copleșiți nu doar de sumă, de gest, ci de normalitatea cu care a făcut-o. Știți, noi credem că binele e rar și cumva exotic, când el, de fapt, este cotidian, uman, normal”, a declarat pentru Libertatea președintele executiv al organizației Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu. 


Sistemul care monitorizează activitatea cerebrală a nou-născuților, cumpărat din donația pensionarului

„Doar un om care a reușit să facă un bine”


Libertatea a încercat să ia legătura și cu donatorul, însă acesta și-a exprimat dorința de a rămâne „doar un om care a reușit să facă un bine pentru care s-a pregătit”. 


„Și pe noi ne-a rugat să nu dăm detalii despre el, tocmai pentru a rămâne un exemplu și atât, o încurajare pentru alții. E un om cu o inteligență emoțională aparte. Eu îl bănuiesc de multe fapte bune și în trecut, dar ca și acum, sunt sigură că a fost discret. Nu din falsă modestie, ci pentru a da greutate gestului său. Un astfel de om sigur și-a trăit viața cu gentilețe față de ceilalți”, a mai spus Alexandrescu. 


Președinta Salvați Copiii a povestit că pensionarul i-a contactat mai întâi telefonic, apoi le-a făcut o vizită. „Nu a vrut să știe prea multe, doar să aibă garanția că donația lui ajunge la cei mici și la medici. Ne-a mai spus doar că respectă o dorință personală a soției. Simplitatea cu care a îmbrăcat gestul a fost formidabilă.”


Solidaritatea e capitalul cel mai important al unei societăți, pentru că e regenerabilă. Solidaritatea ne face să nu ne simțim pe cont propriu, ci într-o comunitate în care punem cu toții umărul la binele comun.

Gabriela Alexandrescu, președinta Salvați Copiii România:

În prezent, organizația Salvați Copiii România face eforturi pentru a dota cu aparatură medicală Maternitatea Bucur din București și Spitalul „Sf. Maria” din Iași prin intermediul campaniei #donezoxigen. 


„E mare nevoie în secțiile de ATI pentru nou-născuți de echipamente moderne, aici minutul face diferența între viață și moarte. Am reușit să strângem jumătate din suma necesară, aproape 2.000 de oameni s-au mobilizat pentru asta. Mai avem de strâns 53.300 euro”, a declarat Alexandrescu. 


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă