Un parlamentar cere Franței boicotarea CM 2022: „Nu se poate juca fotbal pe cadavre!”

1 săptămână in urmă 1

Articol de - Publicat vineri, 02 aprilie 2021, 11:58 / Actualizat vineri, 02 aprilie 2021 11:59

Jean-Luc Mélenchon, fondatorul „La France insoumise”, un partid democrat-socialist, se opune vehement eventualei participări a campioanei mondiale la turneul din Qatar.

Se înmulțesc vocile care cer fotbaliștilor să ia poziție radicală contra încălcării grave a drepturilor omului în Qatar. Un candidat la alegerile prezidențiale din Franța se opune vehement participării campioanei mondiale la turneul din 2022. 

„Dacă se califică, îi rog pe băieți să nu meargă acolo. E imposibil să joci fotbal pe cadavre și cu toate bornele violențelor obscurantiste care au loc! Există federații care pot discuta măsuri severe", a declarat Jean-Luc Mélenchon, la postul de radio RTL.

Jean-Luc Mélenchon: „Nu-mi fac iluzii"

Fondatorul La France insoumise, un partid democrat-socialist, este parlamentar francez și un fost europarlamentar și declară că „dacă va fi o bătălie pentru boicot, voi participa, dar nu-mi fac iluzii prea mari. Este o rușine ceea ce întâmplă în Qatar, 6.500 de persoane au murit pe șantiere. Mă îngrozește tratamentul la care sunt supuși muncitorii. Trebuie făcută urgent o reformă completă a condițiilor de lucru în situația celor angrenați în construcția infrastructurii pentru Mondialul 2022".

„Qatar finanțează toate acțiunile anti-franceze din Africa. Participă la înarmarea și la organizarea milițiilor islamiste care au avut atacuri armate contra noastră" - Jean-Luc Mélenchon, parlamentar francez

Citește și alte știri internaționale:

Arbitru pedepsit cu 15 luni închisoare pentru un penalty scandalos inventat în 2018

Fredy Guarin, arestat » Era drogat și beat! Și-a luat la bătaie tatăl în propria casă din Columbia

Playtech: Acuzații GRAVE la Survivor România 2021: ”Venea cu un slip și se apleca în fața lui Marius să îi...” VIDEO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă