Un pacient cu COVID din Iaşi nu a crezut în existenţa virusului şi a plecat din Terapie Intensivă. Medicii se aşteaptă ca bărbatul să moară acasă

1 lună in urmă 2

Un bărbat din Iaşi, în vârstă de 68 de ani, a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi, la începutul săptămânii, fiind diagnosticat şi cu COVID. După trei zile la Terapie Intensivă, bărbatul a cerut să plece acasă, iar medicii se aşteaptă să revină în stare foarte gravă la spital sau să moară acasă, informează publicaţia locală Ziarul de Iaşi.

Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, a ajuns la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi luni dimineaţă, în stare gravă, fiind internat la Terapie Intensivă. Acesta a fost confirmat cu COVID-19, iar medicii spun că nu putea să respire. De asemenea, i s-a făcut dializă, pentru că suferea de insuficienţă renală acută.

După trei zile de spitalizare în care s-a simţit mai bine, în cursul zilei de joi a cerut să plece acasă, spunând că se simte mai bine şi că oricum nu crede în existenţa virusului COVID-19.

„Bărbatul nu a necesitat intubare, şedinţele de dializă şi tratamentul administrat în ATI au îmbunătăţit foarte mult starea generală de sănătate. I-au fost explicate aceste riscuri la care se supune, atât din perspectiva faptului că i-ar putea infecta pe ceilalţi membri ai familiei, cât şi din perspectiva necesităţii de a continua şedinţele de dializă”, a explicat conf.dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului „Parhon”.

Medicii se aşteaptă ca pacientul să revină în stare foarte gravă la spital sau să moară la domiciliu.

„Riscurile la care se expune sunt multiple – riscă să dezvolte o complicaţie asociată insuficienţei renale, să facă o tulburare de ritm prin faptul că potasiul nu este eliminat, ceea ce se cheamă hiperkaliemie, fiind vorba despre un risc vital. De asemenea, există riscurile evoluţiei bolii infecţioase la un pacient vârstnic cu boală cronică. Însă decizia a fost a sa, după ce a văzut că se simte mai bine”, a mai spus medicul Ionuţ Nistor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă