Un pacient Covid decedat în Spitalul Municipal din Oradea a fost lăsat fără lănțișorul de aur. A fost sesizată poliția

1 lună in urmă 1

Unei persoane care a decedat recent în secţia ATI a Spitalului Municipal din Oradea, unde se afla infectată cu Covid, i s-a furat lănțișor de aur din cutia de valori unde era păstrat. Pacientul fusese internat pe 7 februarie, iar pe 13 februarie, după ce familia a cerut bijuteria, pe care voia s-o păstreze ca amintire, s-a constatat că aceasta a dispărut, informează ziarul Bihoreanul. Poliția a demarat o anchetă.

Recent instalat în funcţie, managerul Spitalului Municipal Oradea, Laurenţiu Chiană, a confirmat „dispariţiile unor bunuri ale pacienţilor” şi spune că a constatat „erori grave” în procedurile de preluare şi păstrare a obiectelor personale predate de bolnavi.

„Am sesizat Poliţia pentru a face cercetări, deocamdată nu ştim dacă este vorba despre un furt sau despre altceva, dar am dispus şi o cercetare administrativă de către Comisia de Disciplină a spitalului. Am constatat erori grave în ce priveşte respectarea procedurilor de păstrare a efectelor bolnavilor”, a spus Chiană.

Managerul a explicat că la internare, dacă bolnavii vin cu aparţinători, acestora li se comunică să preia obiectele personale de valoare, deoarece spitalul nu poate răspunde decât de cele predate expres.

Managerul spitalului: „La cutia de valori avea acces multă lume”

„Acestea se păstrează într-o cutie aflată într-un fişet metalic la care avea acces mai multă lume şi care se putea deschide foarte uşor”, spune Chiană, adăugând că ancheta Poliţiei şi cea administrativă ar urma să stabilească cine poartă răspunderea „dispariţiei” lănţişorului.

Am mai avut situaţii în care au dispărute anumite lucruri. Tot recent nu s-a găsit o carte de identitate, care, ulterior, a fost găsită pe secţie. Asemenea dispariţii sunt favorizate de faptul că nu se respectă procedurile, uneori nu se fac nici procese-verbale de predare-primire a bunurilor.

Laurenţiu Chiană:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă