Un oraș din Italia pune la dispoziție case la prețul de un euro. Care sunt condițiile ofertei

3 săptămâni in urmă 10


Autoritățile din Biccari, un oraș din provincia Foggia (Puglia), sud-estul Italiei, vând case dărăpănate la prețul de un euro și anunță oferte avantajoase pentru locuințe ce pot fi ocupate imediat, relatează postul CNN, citat de Mediafax.


Primarul Gianfilippo Mignogna încearcă să își salveze așezarea, după ce oameni au plecat spre orașe mai mari din Italia sau în străinătate.


Exodul lent a afectat o populație care a atins un maximum de 5.000 de persoane în 1950.


”Suntem în jur de de 2.000 de rezidenți acum. Depopularea este o rană deschisă, un fenomen constant. Localnicii continuă să plece și, deși majoritatea se întorceau în timpul verii, nu mai fac acest lucru. Multe case locuibile sunt goale și cad în uitare”, a precizat edilul.


În Biccari, există aproximativ 12 case dărăpănate care pot fi cumpărate cu un euro și alte 20 de disponibile, ce pot fi cumpărate și ocupate imediat. În total, primarul spune că sunt peste 100 de clădiri goale care pot avea noi proprietari.


Cei care se mulțumesc cu o locuință dărăpănată de un euro trebuie să depună o garanție de 3.000 de euro care va fi returnată după finalizarea lucrărilor, în termen de trei ani. Spre deosebire de alte orașe italiene care au lansat scheme similare, termenul de finalizare va fi prelungit dacă lucrările sunt în plină desfășurare și există un motiv întemeiat pentru întârziere.Prețurile locuințelor goale la cheie au prețuri cuprinse între 7.500 de euro și 13.000 de euro.

Foto: www.comune.biccari.fg.it/


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă