Un oraș din Australia intră în lockdown din cauza unui singur caz de COVID-19

1 lună in urmă 32


Orașul australian Brisbane va intra în lockdown timp de trei zile, după ce un angajat din sistemul hotelier de carantină a fost infectat cu COVID-19, informează BBC.


Oficialii din domeniul sănătății au anunțat că angajatul respectiv are varianta extrem de transmisibilă din Marea Britanie, iar carantina rapidă a fost decisă de teama că virusul se poate răspândi.


În Brisbane au fost înregistrate foarte puține cazuri de coronavirus, în afara oamenilor sosiți din alte țări și plasați în carantină.


Premierul local, Annastacia Palaszczuk a anunțat măsura, vineri dimineață, la aproximativ 16 ore după ce testul angajatului respectiv a ieșit pozitiv.


Palaszczuk a declarat că măsura de carantină vizează limitarea virusului: „Dacă stai trei zile în carantină acum, poți evita să stai 30 de zile în viitor”.


„Cred că toată lumea din Queensland știe ce se întâmplă în Marea Britanie și în alte țări din întreaga lume. Sunt rate ridicate de infecție de la această tulpină specială și nu vrem ca acest lucru să se întâmple aici”, a mai spus aceasta.


De la începutul pandemiei, Australia a raportat 28.500 de infecții cu coronavirus și 909 de decese.


Foto: Profimedia


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă