Un oraș cu 13 milioane de locuitori din China intră în carantină după confirmarea câtorva zeci de cazuri de COVID

3 săptămâni in urmă 99

Autoritățile din China au anunțat miercuri, 22 decembrie, intrarea în lockdown a orașului Xian, cu o populație de 13 milioane de locuitori, în urma depistării a 52 de cazuri de infectare cu coronavirus, relatează Associated Press.

Locuitorilor orașului din centrul țării li s-a ordonat să rămână în case, cu excepția situațiilor excepționale, în timp ce mijloacele de transport către și dinspre oraș au fost suspendate, conform presei de stat. Măsura intră în vigoare la miezul nopții pentru o perioadă nedeterminată.

Conform ordinului emis de autorități, în perioada de carantină o persoană din fiecare gospodărie va avea permisiunea de a părăsi locuința o dată la două zile ca să cumpere produse de strictă necesitate.

Restricțiile din Xian sunt unele dintre cele mai dure de când China a impus în 2020 carantina pentru 11 milioane de oameni din orașul Wuhan și din împrejurimi, după ce coronavirusul a fost detectat acolo la sfârșitul anului 2019.

Măsura instituită acum vine în contextul în care Beijingul va găzdui în februarie 2022 Jocurile Olimpice de iarnă.

De la începutul pandemiei, China a adoptat strategia ”zero COVID”, încercând să elimine complet virusul de pe teritoriul său și instituind măsuri dure, precum carantinarea orașelor sau testarea în masă, pentru a ține sub control focarele.

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă