Un om de afaceri român a donat un teren de 2,4 hectare pentru construirea unui spital: „Nu vrea să își facă reclamă”

6 zile in urmă 17

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 09:45

136 citiri

O fundaţie care aparţine unui om de afaceri din municipiul Buzău va ajuta cu bani şi va dona municipalităţii o suprafaţă de teren de peste 24.000 de metri pătraţi pentru construirea unui spital municipal, la ieşirea din municipiul Buzău, proioectul de parteneriat între fundaţie şi municipalitate fiind aprobat marţi de Consiliul Local. Condiţia impusă autorităţilor locale este ca spitalul să fie ridicat în termen de 7 ani, în caz contrar, urmând ca terenul să se întoarcă la donator. Primarul Buzăului Constantin Toma a dat asigurări că ”omul de afaceri are intenţii onorabile”.

Aleşii locali au aprobat un proiect de parteneriat între municipalitate şi Fundaţia Umanitară Agrinvest prin care cea din urma ar urma să doneze terenul dar şi să ajute cu bani la construirea unui spital municipal şi a unui centru de sănătate pe respectivul teren. Condiţia pusă de conducerea fundaţiei este ca spitalul să fie ridicat în termen de 7 ani, în caz contrar terenul urmând să revină în proprietatea omului de afaceri.

„Omul de afaceri are intenţii onorabile. Este cetăţean român de 30 de ani, aici şi-a făcut facultatea, doctoratul s-a căsătorit şi stabilit la Buzău şi are cea mai importantă firmă în agricultură din partea asta de ţară şi este hotărât să ne ajute atât cu bani cât şi cu terenul pe care să construim viitorul spital municipal. Nu vrea sa îşi facă reclamă pe chestia asta, a zis doar că vrea sa dea ceva înapoi comunităţii din care face parte. Desigur, avem şi o condiţie, aceea ca, dacă nu se va construi nimic timp de 7 ani pe acel teren pe care ni-l pune la dispoziţie, atunci terenul se va întoarce la dânsul", a declarat primarul Constantin Toma.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat marţi de aleşii locali, donaţia se va realiza în termen de 10 zile de la adoptarea proiectului.

Citeste si:

 „Cei mai mulți ajung cu insuficiență respiratorie. Este neobișnuit”

Dr. Gabriela Vlad, medic specialist pediatru la Spitalul de copii Victor Gomoiu din Capitală, a declarat pentru News.ro că medicii au în îngrijire un val întreg de cazuri de copii cu pneumonie...

Adolescent prins la volan după ce a furat mașina părinților. Viteza amețitoare înregistrată de polițiști

Un tânăr de 16 ani a furat mașina părinților și a condus cu viteză excesivă prin municipiul Buzău luni, 19 septembrie. Polițiștii l-au tras pe dreapta pe tânărul care conducea cu...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă