Un oficial al Agenției Europene pentru Medicamente spune că există „o legătură” între vaccinul AstraZeneca și cazurile de tromoboze semnalate după administrarea acestuia

1 lună in urmă 11

Un oficial al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) confirmă existența unei „legături” între vaccinul AstraZeneca și cazurile de tromoboze semnalate după administrarea acestuia, într-un interviu publicat marți în cotidianul italian Il Messaggero, relatează AFP.

„Acum putem spune, este clar că există o legătură cu vaccinul. Cu toate acestea, nu știm încă ce cauzează această reacție. Pentru a rezuma, în următoarele câteva ore vom spune că există o corelație, dar trebuie totuși să ne dăm seama cum se întâmplă”, a afirmat Marco Cavaleri, responsabil al strategiei privind vaccinurile în cadrul EMA.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat, în 18 martie, concluziile Comitetului de siguranță privind vaccinul AstraZeneca. EMA a concluzionat că vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient, în urma analizei făcute ca urmare a apariției unor cazuri de tromboze la persoane care au fost imunizate.

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă