Un nou stat a introdus pasaportul digital de vaccinare. Autoritatile verifica valabilitatea prin scanarea unui cod QR legat la registrul de vaccinare

2 luni in urmă 4

Regatul Bahrain a lansat un pasaport digital de vaccinare impotriva COVID-19, a anuntat miercuri oficiul de presa al statului, printr-un comunicat preluat de Reuters.

Aplicatia "BeAware" (Fii constient) introdusa de guvernul de la Manama afiseaza un scut verde alaturi de un certificat oficial care prezinta informatii despre detinator - numele, data nasterii, cetatenia si vaccinul administrat.

Utilizatorii trebuie sa fi primit doua doze de vaccin, la interval de 21 de zile, apoi sa astepte timp de doua saptamani dezvoltarea anticorpilor, mentioneaza sursa citata. Autoritatile pot verifica valabilitatea certificatului prin scanarea unui cod QR legat la registrul national de vaccinare.

Regatul din Golful Persic este unul din primele state din lume care elibereaza un astfel de document.

Suedia si Danemarca ar putea introduce un pasaport pentru vaccin

Mai multe guverne studiaza deocamdata modul in care pasapoartele sau certificatele de vaccinare pot contribui la redeschiderea economiilor prin identificarea celor imunizati la coronavirus.

Suedia intentioneaza sa introduca un pasaport pana la vara, daca va exista un standard international pentru documentele respective.

Bahrain, tara insulara cu o populatie de circa 1,5 milioane, asigura gratuit cetatenilor si rezidentilor vaccinuri Pfizer/BioNTch, Oxford/AstraZeneca, Sputnik V din Rusia sau produse de compania farmaceutica Sinopharm din China.

Autoritatile daneze au anuntat miercuri, 3 februarie, ca in 3 sau 4 luni vor avea pregatit un pasaport digital pentru cei care au fost vaccinati anticoronavirus cu scopul de a accelera redeschiderea activitatilor.

Citeste si:

Parlamentarii raman fara pensii speciale. Deputatii si senatorii au adoptat proiectul de lege cu 357 de voturi "pentru"Premiera in istoria hotilor de lemn de pe Valea Trotusului. Un camion supraincarcat s-a intors in padure sa descarce bustenii incarcati ilegalProblema voucherelor de vacanta omora turismul pentru ca bugetarii nu le meritaKelemen Hunor, despre sporurile bugetarilor: "Nu te obliga nimeni sa lucrezi la stat daca sunt atat de multe pericole la fiecare colt"Surpriza uriasa de la Consiliul Legislativ. Fostul deputat PSD, Florin Iordache, avizeaza pozitiv proiectul de lege de desfiintare a Sectiei Speciale
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă