Un nou sistem competițional în Liga 1? „Să vă spun ce vor televiziunile și Gino Iorgulescu”

1 lună in urmă 10

Articol de GSP - Publicat marti, 06 aprilie 2021, 19:48 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 19:49

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, consideră benefic Ligii 1 un sistem cu 18 echipe, folosit ultima dată pe prima scenă a fotbalului românesc în sezonul 2014-2015.

Oficialul Ligii ia însă în calcul schimbarea doar peste câteva sezoane și dezvăluie că televiziunile și Gino Iorgulescu, președintele LPF, nu îi împărtășesc opinia.

Justin Ștefan vrea un nou sistem competițional: „E cea mai bună soluție”

„Noi am avut încă de anul trecut o discuţie cu partenerul media referitoare la restructurarea Ligii I. În cadrul LPF părerile au fost împărţite. Spre exemplu, Gino Iorgulescu a spus că un număr de echipe mai restrâns e mai bun. Dar din punctul meu de vedere, revenirea la un moment dat la un campionat de 18 echipe ar fi cea mai bună soluţie. 

Însă e clar că în momentul actual televiziunile nu-şi doresc lucrul ăsta. Ele consideră că această formulă este destul de competitivă şi ne permite să avem interes atât în play-off, cât şi în play-out. Eu sper ca în următoarele sezoane vom reuşi să facem tranziţia de la actuala formulă la cea cu 18 echipe Cred că România are suprafaţa necesară pentru a avea 18 echipe în Liga I. 

Iar când ai 18 echipe bune, cu centre de copii şi juniori bune, şansele de revigorare a fotbalului românesc cresc. Aşa că eu voi continua să dialoghez cu televiziunile pentru a le convinge la un moment dat să facem trecerea de la 16 la 18 echipe. Dar e clar că nu discutăm despre asta decât peste câteva sezoane”, a declarat Ștefan, potrivit Look Sport.

Cum arată sistemul competițional din Liga 1 în acest sezon:

Citește mai multe știri din Liga 1:

Poziția Craiovei după vâlva din CFR Cluj - Dinamo: „Despre ce dracu' vorbim?”

Replică pentru Gigi Mulțescu, după tirada de la Cluj: „M-a distrat”

Playtech: Traian Băsescu, reacție halucinantă în legătură cu condamnarea Ioanei: ”Nu-i atinge nimeni pe...”


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă