Un nou record de cazuri COVID-19 în Republica Moldova: 485 de persoane infectate în 24 de ore, cel mai mare bilanț din ultimele trei luni

2 luni in urmă 30

Numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 crește în Republica Moldova, stabilind noi recorduri. Astfel, în ultimele 24 de ore alte 485 de persoane au fost confirmate cu infecția COVID-19, acesta fiind cel mai mare număr de cazuri înregistrat de la sfârșitul lunii mai, transmite Agora.md.

Din numărul total de cazuri, 414 sunt persoane nevaccinate. În același timp, alte opt persoane au decedat.

Din numărul total de cazuri, zece sunt în rândul lucrătorilor medicali, fiind vorba de doi medici, patru asistenți medicali și patru persoane care fac parte din personalul auxiliar. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 512 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 47 în stare extrem de gravă ( 4 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Reamintim că autoritățile de la Chișinău au introdus, luni, în Republica Moldova un cod portocaliu pentru a combate răspândirea virusului COVID-19, după ce în ultima perioada cifrele oficiale sunt în urcare, iar rata de vaccinare rămâne încă mică.

Autoritățile au decretat purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, precum și în spatiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin un metru este obligatorie. De asemenea, masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

Pentru a evita aglomerarea în transportul public, se recomandă organizarea programului de lucru de către angajatorii din sistemul privat, autoritățile publice centrale și locale, cu un număr mai mare de 50 de salariați, astfel încât personalul să fie împărțit în grupe care să înceapă și, respectiv, să termine activitatea la o diferență de cel puțin o oră.

sursa foto: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă