Un nou prototip al rachetei SpaceX Starship a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test

2 luni in urmă 7

Un nou prototip al rachetei SpaceX Starship a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte, informează The Guardian.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare:

„A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

Elon Musk a văzut partea plină a paharului în acest accident și a făcut chiar o glumă: „Starship 10 a reușit să aterizeze într-o singură bucată! Odihnește-te în pace SN10, ai fost lăsată la vatră cu onoare”.

„Echipa SpaceX a făcut o treabă excelentă”, a adăugat Musk. „Într-o bună zi, adevărata măsură a succesului va fi când zborurile Starship vor deveni un lucru banal”.

Racheta SpaceX Starship a explodat la puțin timp după o aterizare reușită Racheta SpaceX Starship a explodat la puțin timp după o aterizare reușită. Foto: Profimedia Images

Un prim zbor orbital al viitoarei rachete Starship este programat la finalul anului.

Elon Musk a declarat că intenționează ca naveta să efectueze un zbor în jurul lunii cu un pasager la bord (în persoana miliardarului japonez Yusaku Maezawa) în 2023.

Editor : M.L.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă