Un nou protest în România, după modelul Constanța și Iași. Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Galaţi nu au ieşit pe traseu

1 lună in urmă 16

Un nou protest spontan are loc la Galați, după ce autobuzele și troleibuzele Transurb nu au mai ieșit pe traseu în această dimineață. Șoferii veniți la baza auto a SC Transurb discută cu directorul societății și cu reprezentanți ai Primăriei municipiului Galați.

Protest spontan al șoferilor la Galați

Autobuzele, tramvaiele și troleibuzele destinate transportului public de persoane din Galați nu au ieșit vineri dimineață pe traseu. Angajații societății locale de transport în comun, SC Transurb SA, s-au oprit spontan din lucru, în semn de prost față deciziilor luate de conducerea unității care le afectează veniturile.

Timp de mai bine de o oră, zeci de salariați de la SC Transurb au oprit lucrul. Aceștia au protestat față de decizia directoratului de a face plata la interval de 90 de zile orele suplimentare lucrate de salariați.

De asemenea, aceștia au mai protestat pentru a renunța la programul de weekend pentru dispeceri, controlori și cei care lucrează la monitorizarea traficului. Această decizie reduce veniturile angajaților cu sume cuprinse între 300 și 600 de lei.

Protestul nu a inclus și cursele convenție, cele care transportă angajații marilor companii la locurile de muncă.

Protest al șoferilor CTP în Iași

Șoferii de autobuz din Iași au participat la o grevă spontană timp de două zile, lucrătorii cerând majorarea salariilor cu 30%. Cu toate acestea, Cristian Stoica, directorul CTP, a declarat că au fost scoase 12 autobuze pe traseele importante, fiind aduși șoferi din afara companiei.

”Am reuşit să scoatem 12 autobuze pe cinci trasee, astfel încât să facem legătura cu liniile principale de tramvai. De asemenea, am convocat reprezentanţii salariaţilor şi sindicatelor şi le-am propus un calendar de negociere. Aceste negocieri sunt condiţionate de reluarea lucrului, nu putem negocia sub presiune”, a afirmat directorul Companiei de Transport Public din Iaşi, Cristian Stoica.

Greva a început în cursul dimineții de marți. Atunci, șoferii de autobuze de la compania locală de transport Iași au întrerupt lucrul spontan, cerând majorarea salariilor până la 4.000 de lei. Potrivit primarului, Mihai Chirica, greva șoferilor a fost declanșată de câțiva angajați ai companiei, care i-au incitat și pe ceilalți șoferi.

Pe principiul forţei eu le-am transmis de fiecare dată, cu primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, nu se negociază cu pumnul în masă, niciodată. Aşa încât, i-am spus şi domnului de la Sindicat mai înainte, când termin şedinţa pentru termoficare, vom începe să discutăm. Persoana care i-a incitat nefiind niciun semnal din partea sindicatelor, care mai are sancţiuni din partea CTP-ului cu diverse abateri în ceea ce priveşte locul lui de muncă, voi propune să fie destituită”, a transmis primarul Mihai Chirica.

The post Un nou protest în România, după modelul Constanța și Iași. Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Galaţi nu au ieşit pe traseu appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă