Un nou lot de vaccinuri Pfizer ajunge, astăzi, în România. Condițiile de stocare, SCHIMBATE: La ce temperatură poate fi ținut serul

2 săptămâni in urmă 3

 ProfimediaSursă foto: Profimedia

România primește, astăzi, aproximativ 350.000 de doze de vaccin de la Pfizer. Vaccinurile au ajuns în țara noastră cu trei curse cargo. Asta, având în vedere că se schimba conditiile termice de transport si depozitare, relatează Realitatea PLUS. 

LUNI, 29 MARTIE 2021, 09:59

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

Vaccinul de la Pfizer a fost cel care a pus cele mai multe probleme din punct de vedere logistic, și asta pentru că, inițial, trebuia să fie transportat, dar și stocat la temperaturi de -80 de grade. Acum noile reglementări vin să schimbe acest lucru având în vedere că, potrivit specialiștilor, vaccinul poate fi transportat și depozitat ulterior timp de maximum două săptămâni la temperaturi între -15 și -25 de grade, fapt ce vine în ajutorul autorităților din întreaga lume, având în vedere că astfel vaccinul poate fi transportat mult mai ușor.

România primește, astăzi, o nouă tranșă de vaccinuri de la producătorul Pfizer. Vorbim de aproximativ 345.000 de doze de vaccin ce ajung în țara noastră cu trei curse aeriene. Prima dintre ele a aterizat deja pe aeroportul din București, următoarele două având destinația Cluj și Timișoara.

Dacă vorbim despre cursa care a aterizat, în această dimineață, pe aeroportul din Otopeni, atunci aproximativ 250.000 de doze de vaccin au ajuns în Capitală, urmând să fie distribuite către centrele zonale de stocare din Iași, Brașov, Constanța, dar și de aici, în București. 

Imagine

Până în acest moment, în România au ajuns peste 2 milioane de doze de vaccin de la Pfizer.  

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă