Un nou drog care face ravagii în România transformă oamenii în monștrii. Reacțiile imediate: violență extremă și pierderea memoriei. Criminalii care au folosit stupefiantul ucigaș

3 săptămâni in urmă 19

Un nou dorg a pătruns pe piața ilegală de stupefiante din România, iar autoritățile atrag atenția că mulți dintre crimnalii din ultima vreme au consumat această substanță înainte de comiterea atrocităților.

Consumatorii numesc această substanță ”cristal” și este vorba de un drog sintetic obținut în laboratoarele din țări din Europa de Est.

Drogul este un derivat de metamfetamină, obținut în urma amestecului cu acid de baterie sau amoniac. Drogul „cristal” are aspect de sare de culoare maronie, are gust amar, iar consecințele consumului sunt extrem de grave pentru organism.

Specialiștii avertizează că cei care consumă acest drog ar avea reacții specifice bolii Alzheimer, printre care se numără și pierderea memoriei.

Simptomele specifice consumului sunt reacțiile imediat agresive și violența extremă, comportamentul ostil, starea de agitație, lipsa poftei de mâncare, anihilarea sentimentelor, psihoza permanentă, anxietatea, halucinațiile.

Metamfetamina crează dependență foarte repede.

Florin Crișan, tatăl din Arad, acuzat că și-a ucis fiica vitregă de doar patru ani, consumase acest drog înainte să o bată cu sălbăticie pe copilă.

Criminalul a mărturisit autorităților că în ziua crimei fumase mai multe țigări cu cannabis, iar anterior consumase ”cristale”, motiv pentru care era agitat peste măsură.

Florin Mircea Buliga este un alt criminal care a îngrozit România după cea comis crima triplă de la Brașov, în martie 2018, sub influența unui cocktail de droguri, printre care și metamfetamine. Bărbatul și-a ucis atunci soția și cei doi copii.

Metamfetaminele au intrat recent în atenția autorităților și abia din 2015 au început să fie studiate, atât din punct de vedere al compoziției cât și al reacțiilor date în urma consumului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă