Un nou DERPAJ al lui Cîțu! Ministerul Finanțelor a refuzat să aloce 10 milioane de lei din fondul de rezervă pentru vaccinarea copiilor anti-tetanos și anti-poliomielită

1 lună in urmă 42

Bani Bani

Noi dezvăluiri zguduie și mai mult scena politică într-o periodă și așa extrem de delicată, când soarta coaliției atârnă de un fir de ață,  asupra premierului Florin Cîțu planează 2 moțiuni de cenzură, iar românii privesc cu îngrijorare la valul de scumpiri ce par să nu se mai oprească. O adresă trimisă de la Ministerul Finanțelor în 6 august către Ministerul Sănătății, consultată de G4Media.ro, arată că Finanțele – minister condus atunci interimar de Florin Cîțu, au refuzat să aloce 10 milioane de lei pentru programul de vaccinare a copiilor, din Fondul de rezervă bugetară, pe motiv că Ministerul Sănătății nu a explicat de ce e vorba de o cheltuială urgentă sau neprevăzută.

SÂMBĂTĂ, 04 SEPTEMBRIE 2021, 20:37

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

În adresa trimisă Ministerului Sănătății, Ministerul Finanțelor arată că ”vă restituim alăturat proiectul de hotărâre a guvernului neavizat”.

”Potrivit prevederilor art. 30 din Legea privind finanțele publice, Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite, pe bază de hotărâri ale guvernului, pentru finanțarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exercițiului bugetar. Având în vedere că finanțarea programelor naționale de sănătate, respectiv a Programului național de vaccinare, se derulează în fiecare an de către Ministerul Sănătății, ar fi fost necesar ca Nota de fundamentare să cuprindă argumente care să răspundă cerințelor prevederilor menționate mai sus. De asemenea, atragem atenția asupra faptului că răspunderea asupra justificării urgenței și caracterului neprevăzut al cheltuielilor revine exclusiv inițiatorului”, se arată în răspunsul Ministerului Finanțelor.

Ministerul Sănătății cerea cele zece milioane de lei pentru continuarea vaccinării copiilor cu vaccinurile împotriva tuberculozei, tetanosului, poliomielitei, rujeolei și difteriei, mai arată sursa citată. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă