Un nou deces în rândul pacienților de la ”Matei Balș”. Bilanțul tragediei urcă la 19 morți

2 săptămâni in urmă 23

Incendiu Matei Balș, BucureștiIncendiu Matei Balș, București

Crește numărul deceselor pacienților transferați de la Institutul Matei Balș în urma incendiului din 29 ianuarie.

JOI, 11 FEBRUARIE 2021, 12:32

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Dana Baragan

 Ministerul Sănătății a fost informat, cu scurt timp în urmă, despre un nou deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 de ani, care a fost transferat de la Balș la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală. 

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Un incendiu a izbucnit, pe 29 ianuarie, la un salon de la parterul Spitalului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, din Capitală. Potrivit ISU București Ilfov, bilanțul inițial a fost de patru morți. Peste 120 de pacienți, dintre care mulți infectați cu noul coronavirus, au fost evacuați și transportați la alte spitale.

Focul a izbucnit în jurul orei 5.00, la parterul unui corp de cladire P+3, pe doua laturi. A fost stins repede și au fost constituite echipe de căutare și salvare a persoanelor, în condițiile în care în clădire se aflau în jur de 120 de persoane.

La fata locului au fost trimise toate resursele disponibile pentru salvarea persoanelor: ambulanțe, autospeciale pentru victime multiple, spital mobil, și descarcerare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă