Un nou deces după incendiul de la "Matei Balș". Cine este a șasea victimă

3 săptămâni in urmă 28

​O femeie de 58 de ani care era internată în pavilionul de la Matei Balș unde a avut loc vineri un incendiu a decedat, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgență București unde fusese transferată în stare gravă.

​„Pacienta era intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum și cu arsură de 2% din suprafața corporală”, a informat Ministerul Sănătății.

Un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID, iar focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți pe mască de oxigen. Trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. La câteva ore, o altă persoană - a cincea victimă - a fost găsită carbonizată în baie. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală. Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de cîteva luni, după incendiul din noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă