Un nou Adrian Ilie la Steaua: "Nu ne interesează ce jucători trimite FCSB în Liga 3, suntem favoriți să promovăm"

5 zile in urmă 3

Liga 1: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:30, Digi Sport 1

Liga 1: Viitorul - Poli Iași, luni, 20:30, Digi Sport 1

În vârstă de 21 de ani, fundașul Adrian Ilie este titular sub comanda lui Daniel Oprița la Steaua București și visează să ajungă cu "militarii" până în Liga 1. Într-un interviu acordat pentru Digi Sport, noul Adrian Ilie din fotbalul românesc a vorbit despre cât de mult l-a ajutat junioratul la Sportul Studențesc, rivalitatea cu FCSB și idolii săi din fotbal.

Adrian Ilie: "Este o mândrie să pot acest nume"

Digi Sport: Salut, Adrian! Tu ai început fotbalul la Sportul Studențesc, o echipă care acum încearcă să revină la viață. Cum arăta inițierea unui junior în Regie?
Adrian Ilie: În acea perioadă beneficiam de două terenuri sintetice și două terenuri de iarbă. Cred că orice copil ar trebui să înceapă junioratul la o echipa cu asemenea condiții. Le urez multă baftă celor de la Sportul Studențesc și sper să ajungă acolo unde își doresc.

Digi Sport: Porți numele unui fotbalist uriaș din istoria României, te tachinează des colegii pentru acest lucru?
Adrian Ilie: Nu mă tachinează colegii, este o mândrie pentru mine și sper să ajung cel puțin la fel de bun.

"Cobra" Adrian Ilie a jucat în Ghencea în perioada 1993-1996, după care a plecat la Galatasaray. Ulterior a impresionat la Valencia, după care a mai jucat pentru Deportivo Alaves, Beșiktaș și FC Zurich. Pentru echipa națională, atacantul Adrian Ilie a strâns 55 de selecții și a marcat 13 goluri.

Galerie Foto

Digi Sport: Ce înseamnă pentru tine, un jucător de 21 de ani, să fii titular la Steaua?
Adrian Ilie: Sunt foarte mândru de mine că am reușit acest lucru, dar totodată este o responsabilitate de care sunt conștient. Vreau să ajut Steaua să-și îndeplinească obiectivele, iar eu vreau să cresc de la meci la meci.

Adrian Ilie: "Nu ne interesează ce jucători trimite FCSB în Liga 3, suntem favoriți să promovăm"

Digi Sport: În noul an o să debutați contra rivalilor de la FCSB II. Sunteți gata să înfruntați jucători din Liga 1 trimiși special la Liga 3 pentru a vă încurca?
Adrian Ilie: Avem un singur obiectiv, suntem motivați, suntem conștienți că promovarea este singurul obiectiv. Nu ne interesează ce jucători vin de la FCSB, vom da totul să câștigăm fiecare joc în parte. Au dreptul să trimită jucători la Liga 3, au văzut că formăm o echipă foarte bună. Suntem favoriți să promovăm și vor sa ne încurce prin orice mijloace.

Digi Sport: Rareș Enceanu spunea recent că poți evolua încă de acum la Liga 1. Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?
Adrian Ilie: În momentul de față am foarte multe de îmbunătățit, nu știu dacă m-aș descurca sau nu în liga 1. Vreau să o iau pas cu pas și cu ajutorul lui Dumnezeu voi juca cu Steaua în prima ligă. Vom vedea atunci dacă mă descurc.

Digi Sport: Ești entuziasmat cu privire la primul meci pe noul stadion din Ghencea?
Adrian Ilie: Sunt foarte entuziasmant! Mă gândesc cu bucurie la momentul în care voi juca pe acel stadion, toți me dorim să jucăm acolo. Sunt sigur că o să mă simt incredibil.

Galerie Foto

Digi Sport: Ai șansa să lucrezi la Steaua cu Daniel Oprița, Iulian Miu, Gabi Boștină sau George Ogăraru. Care ar fi cele mai importante sfaturi pe care le-ai primit de la ei?
Adrian Ilie: Cele mai importante sfaturi mi le-a dat Daniel Oprita. El a fost omul care m-a băgat în teren, care mi-a oferit încredere. Are un merit foarte mare în creșterea mea ca fotbalist în acești doi ani. Pe lângă Daniel, un alt om de la care am învățat multe lucruri este Fane Nofitovici, el mi-a dat mereu sfaturi și m-a ajutat când am avut nevoie.
Iulian Miu și Gabi Boștină au fost mereu acolo și mi-au dat sfaturi, de la fiecare am ceva de învățat, au fost fotbaliști mari. Cu George Ogararu nu am apucat să schimb prea multe vorbe, el a venit recent în club.

Digi Sport: Cum te simți să joci la un club precum Steaua, dar să nu poți avea susținerea galeriei la meciuri?
Adrian Ilie: Galeria Stelei este cea mai frumoasă din România. Chiar dacă nu au putut să intre la meciuri, să ne aducem aminte că și în jocurile de baraj ne-au susținut, au venit în număr foarte mare și vreau să le mulțumesc pe această cale. Le simțim lipsa, dar vreau să le spun ca vom face totul ca Steaua să promoveze.

Adrian Ilie îl are ca idol pe Cristiano Ronaldo, dar înceară să "fure meserie" de la Jordi Alba

Digi Sport: Ai fost propus la naționala de tineret după ce ai devenit un om de bază la Steaua. Te-a contactat cineva de la FRF până acum?
Adrian Ilie: Nu am fost contactat de nimeni în legătură cu subiectul acesta. Cum am spus-o și în alte interviuri, mă gândesc să joc bine la Steaua, nu mă gândesc la o convocare. Important este ca echipa să promoveze și sunt sigur că odată ce promovăm, iar jocul meu va fi unul bun, va fi și o posibilă convocare.

Digi Sport: Știu că îl ai ca idol pe Cristiano Ronaldo, dar care ar fi fundașul lateral de la care încerci să “furi meserie” ?
Adrian Ilie: Îmi plăcea foarte mult Marcelo, dar el nu este pe stilul meu. Este un fundaș foarte tehnic. Apropiat stilului meu este Jordi Alba, de la fiecare jucător în parte ai ceva de învățat.

Digi Sport: Dacă ai putea sta la masă cu Cristiano Ronaldo, ce întrebări ai avea pentru el?
Adrian Ilie: Cred că ar fi mult prea multe întrebări. Este jucătorul meu preferat, atât ca fotbalist cât și ca om. Este un jucător profesionist în adevăratul sens al cuvântului, talentat, dar mai ales muncitor.

Digi Sport: Ce mesaj ai pentru juniorii care visează să joace pentru nume mari precum Steaua, Dinamo sau Rapid?
Adrian Ilie: Să muncească pentru visul lor, să tragă tare la antrenament și un lucru important este caracterul.

Sistemul de promovare pentru acest sezon în care avem 100 de echipe în Liga 3

După cum s-a desfășurat Seria 4 din Liga 3 până acum, sunt șanse mari ca Steaua și FCSB II să ocupe primele două locuri la finalul sezonului regulat. După cele 18 etape, primele două clasate din fiecare serie vor merge la baraj. În primul baraj, campioana și vicecampioana din Seria 4 vor înfrunta primele două clasate din Seria 3, care la ora actuală arată în felul următor:

Locul 1 din Seria 3 (CS Afumați) vs Locul 2 din Seria 4 (FCSB II)Locul 1 din Serie 4 (Steaua) vs Locul 2 din Seria 3 (Mostiștea Ulmu)

Ulterior, învingătoarele din aceste două jocuri de baraj se vor înfrunta într-un al doilea baraj. Al doilea baraj va desemna cele cinci echipe din Liga 3 care promovează în Liga 2. Având în vedere clasamentul de la finalul turului, în finala pentru promovare s-ar putea înfrunta, printre altele, CS Afumați / FCSB II - Steaua / Mostiștea Ulmu.

Așa arată acum clasamentul Serie 4 din Liga 3

VIDEO FCSB vrea să blocheze Steaua în Liga 3

Etichete: csa steaua , jucatori steaua , adrian ilie , lot jucatori csa steaua , steaua liga 3 , csa steaua liga 3 , adrian ilie steaua
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă