Un norvegian a încercat să treacă granița pe schiuri, pentru a evita carantina

1 lună in urmă 9


Un norvegian de 50 de ani a fost prins în timp ce încerca să treacă granița montană dinspre Suedia pe schiuri, pentru a evita carantina la întoarcerea în țară. Tentativa sa a eșuat după ce a fost surprins de vremea rea și a trebuit să ceară ajutor, scrie Euronews.


Potrivit regulilor din Norvegia, bărbatul ar fi trebuit să aibă un test negativ pentru COVID și să petreacă zece zile de carantină într-un hotel, a arătat un purtător de cuvânt al poliției, pentru AFP.


După ce a fost salvat de echipele de intervenție, el a fost predat poliției și va fi anchetat pentru încălcarea legii.


„A vrut să se întoarcă în Norvegia pentru a obține niște documente, apoi să se revină în Suedia, unde are o lucrare în desfășurare”, a declarat pentru AFP Trond Helge Rønning din cadrul agenției de salvare pe munte Norske Folkehjelp. „Dar pentru a evita carantina, a decis să treacă granița prin munți”.


„În total, erau aproximativ 40 de kilometri de parcurs”, potrivit reprezentantului de la serviciul de salvamont.


Dar după aproximativ 25 de kilometri, schiorul a fost surprins de vremea rea. El a fost salvat pentru prima dată de un crescător de reni, care l-a predat apoi la doi pescari până la sosirea serviciilor de salvare, a spus Rønning.


„Era umed și era frig”, a spus el, descriind o zonă dificilă „cu munți destul de înalți”.


Salvatorii l-au predat apoi poliției pentru a răspunde pentru încălcarea regulilor pandemice. Rønning a spus că bărbatul a fost „supărat și nu și-a cerut scuze”.


În prezent se află într-un hotel, unde va sta în carantina pe care încercase să o evite.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă