Un neozeelandez a stat trei zile cu un gândac în ureche, fără să știe. „Medicul s-a crucit”

2 săptămâni in urmă 14

Zane Wedding, un activist Greenpeace, organizația non-guvernamentală de mediu cu reprezentare în peste 55 de țări și coordonată la nivel mondial din Amsterdam, a fost la un pas să-și piardă auzul, a notat New Zeeland Herald.

Potrivit ziarului de la Antipozi, Zane a venit acasă, vineri, 7 ianuarie, după ce s-a relaxat la o piscină din Mangere, suburbie a metropolei Auckland. A ațipit pe canapeaua din sufragerie, dar când s-a trezit în jurul miezului nopții, avea urechea înfundată. A crezut că apa cu clor e de vină.

A doua zi a mers la medicul de familie, ca măsură de precauție. La control, doctorul a spus că nu vede nimic în neregulă și i-a prescris un antibiotic. L-a sfătuit să-și usuce cu grijă urechea, cu ajutorul unui uscător de păr.

Doar că au urmat alte două nopți nedormite, cu „mișcări” la ureche și dureri mari.

Luni, 10 ianuarie, a ajuns la un ORL-ist. Când specialistul a cercetat canalul auditiv, s-a crucit și a exclamat, șocat: „O, Doamne!”, a povestit bărbatul.  Primul impuls a fost să creadă că are o tumoare, de vreme ce medicul a reacționat în acest mod.

 „Cred că ai un gândac în ureche”, i-a transmis doctorul. Cu o pensetă, a fost extrasă o bucată din insectă, iar cealaltă a trebuit să fie aspirată.

„Procedura a fost fără anestezie și am simțit că mi se sparge timpanul. Dacă mai stăteam o zi, mi-aș fi putut pierde auzul”, a spus Wedding. 

Am dormit în vârfurile copacilor și nu s-a întâmplat nimic. Adorm pe canapea într-o seară de vineri și am un gândac în ureche timp de trei zile.

Zane Wedding:

Doctorul a recunoscut: „Nu am mai văzut asta până acum. Am citit despre cazuri, dar nu am văzut niciodată așa ceva”.

„De fapt nu este un fenomen rar să îți intre o insectă în ureche, a explicat entomologul Coby Schal, de la North Carolina State University, pentru National Geographic. Gândacii caută mâncare peste tot. Ceara de urechi poate să fie atrăgătoare pentru ei”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă