Un miliardar rus spune că palatul de la Marea Neagră, despre care Navalnîi a anunțat că îi aparține lui Putin, este al lui

1 lună in urmă 18

Omul de afaceri rus Arkady Rotenberg, apropiat de președintele rus, a declarat că el este proprietarul opulentei reședințe de la malul Mării Negre, nu Vladimir Putin, așa cum se arăta în investigația realizată de către opozantul Aleksei Navalnîi, relatează BBC.

Un reportaj video despre vastul palat, prezentat de Navalnîi, a devenit viral în toată Rusia şi a fost urmărit de peste 100 de milioane de ori.

Vladimir Putin a negat, la începutul săptămânii, că palatul îi aparține lui sau familiei sale, susținând că nu a văzut reportajul din lipsă de timp.

Acum, un apropiat al său, magnatul Rotenberg a declarat, într-un interviu că el este proprietarul reședinței. Prieten din copilărie cu Putin și fost partener de judo al acestuia, omul de afaceri a făcut această afirmație într-o publicație pro-Kremlin.

„Am reuşit să închei un acord cu creditorii acum câţiva ani şi am devenit beneficiarul acestei proprietăţi în urmă cu câţiva ani”, a spus Rotenberg, conform biroului său de presă.

Rotenberd a mai susținut că proprietatea sa va fi finalizată în câțiva ani și plănuiește să o transforme într-un hotel de apartamente.

Declarațiile vin la o săptămână după ce în Rusia au loc proteste de amploare pro-Navalnîi, după ce acesta a fost arestat pe 17 ianuriarie, de pe aeroportul din Moscova, când s-a întors în Rusia.

Navalnîi a dezvăluit pe 19 ianuarie videoclipul care prezintă ”cel mai scump palat din lume”, întins pe aproximativ 7.800 de hectare și care se presupune că îi aparține lui Vladimir Putin.

Un miliardar rus spune că palatul de la Marea Neagră, despre care Navalnîi a anunțat că îi aparține lui Putin, este al lui

Potrivit opozantului, palatul ar fi fost finanțat printr-o schemă de corupție elaborată care implică cercul restrâns al lui Putin în schimbul unor favoruri.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă